emg home

RSS

Kazna za Veropulos 26.500 evra

14. oktobar 2011. | 10:00 14:57

Izvor: Emg.rs, Beta

Grčka kompanija Veropulos, koja u Srbiji poseduje trgovinski lanac Super Vero, moraće da po rešenju Upravnog suda plati kaznu od 26.500 evra jer Komisiji za zaštitu konkurencije nije dostavila tražene podatke, objavila je Komisija.

Komisiji su podaci bili potrebni tokom ispitnog postupka prijave koncentracije koju je podnela belgijska kompanija Delhaize kako bi dobila odobrenje za preuzimanje Delta Maxija.

Veropulos je saopštio da Komisiji za zaštitu konkurencije nije dostavila tražene podatke na vreme, zbog kratkih rokova koje je Komisija postavila za prikupljanje podataka.

"Bitno je da je Komisija utvrdila da, osim kašnjenja u dostavljanju podataka, nije bilo drugih povreda ovog zakona, niti su nastale neke štetne posledice", rekao je generalni direktor Veropulosa za Srbiju Vasilis Kakajotis.

Zakonom o zaštiti konkurencije propisano je da se učesniku na tržištu utvrđuje novčana kazna za svaki dan ponašanja suprotno nalogu Komisiije, od 500 do 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Veropulosu je rok za dostavljanje podataka istekao 19. maja 2011, a ta kompanija nije zahtevala produženje roka, niti je Komisiju obvestila o razlozima zbog kojih nije ispunila obavezu, navodi Komisija.

Novčna kazna koju će platiti Verpulos biće prihod budžeta Srbije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Trgovina, Preuzimanja i spajanja, konkurencija

Institucije: Komisija za zaštitu konkurencije

Kompanije: Delta Maxi, Veropulos, Super Vero, Delhaize


Unesite tekst komentara:

<<

02. januar - 08. januar 2012.

>>
PON
02UTO
03SRE
04ČET
05PET
06SUB
07NED
08

Povezani naslovi