emg home

RSS

Manojlo Vukotić i naredne četiri godine na čelu Novosti

01. jul 2010. | 16:04

Izvor: Emg.rs, Beta

Upravni odbor Kompanije "Novosti" odlučio je danas da Manojlo Vukotić i naredne četiri godine bude na čelu te medijske kuće kao generalni direktor i glavni urednik svih izdanja.Vukotić je prvi čovek "Novosti" poslednjih osam godina.

Nemačka medijska grupacija WAZ, koja je proteklih dana ukazivala da je legalno preuzela vlasnički udeo u "Novostima", saopštila je da je na današnjoj Skupštini akcionara to vlasništvo i potvrđeno.

U saopštenju WAZ-a je navedeno da je vlasništvo u "Novostima" stečeno na legalan način, preko firme Ardos.

Predstavnik WAZ-a u Srbiji i član uprave te medijske grupacije Peter Lange je istakao da mu je drago što je Skupština akcionara danas prihvatila novu ulogu WAZ-a u "Novostima", odnosno što je WAZ, kao akcionar sa udelom od 24,98 procenata "faktički prihvaćen i srdačno dočekan".

"Predstavniku Aradosa Relji Zdravkoviću na današnjoj Skupštini akcionara 'Novosti' dozvoljeno je da u potpunosti ostvari svoja prava", navodi se u saopštenju WAZ-a i dodaje da je Zdravković zamenio prethodnog predastavnika Ardosa Igora Pršića.

Većinski paket akcija "Novosti" kupile su 2006. godine tri firme registrovane u inostranstvu u vlasnistvu binismena Milana Beka, po ceni od 3.200 evra.

Predstavnici WAZ-a su tvrdili da su akcije "Novosti" kupljene njihovim novcem, kao i da je WAZ imao ugovor o preuzimanju firmi koje su kupile "Novosti", što su zastupnici Beka negirali.

Država u "Novostima" imao odeo od oko 29 odsto, a Republički fond za penzijsko-invalidsko osiguranje Srbije više od sedam odsto.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji

Ličnosti: Manojlo Vukotić

Kompanije: WAZ, Večernje novosti


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi