emg home
RSS

Tema:   Albert Jeger

Misija MMF-a od 18. avgusta o novom aranžmanu

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji od 18. do 31. avgusta, gde će sa srpskim vlastima voditi razgovore o aranžmanu iz predostrožnosti, potvrđeno je u Kancelariji MMF-a u Beogradu.

Sa MMF-om i o posledicama aktuelnih ekonomskih turbulencija

12. avgust 2011. | broj komentara 0

Tokom predstojećih razgovora misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa srpskim vlastima u Beogradu biće reči i o posledicama aktuelnih turbulencija u svetskoj ekonomiji na Srbiju, izjavio je danas stalni predstavnik MMF-a u Beogradu Bogdan Lisovolik.    

Delegacija MMF dolazi u Srbiju 18. avgusta

11. avgust 2011. | broj komentara 0

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doputovaće u Srbiju u četvrtak 18. avgusta, kazali su danas agenciji Beta u Kancelariji Fonda u Srbiji.

Jeger: Krajem septembra aranžman s MMF-om vredan milijardu evra

27. maj - 29. maj 2011 | broj komentara 0

Krajem septembra Vlada Srbije bi s Međunarodnim monetarnim fondom mogla da potpiše aranžman iz predostrožnosti vredan milijardu evra, izjavio je za Ekonom:east magazin Albert Jeger, šef Misije MMF-a u Srbiji.

Kalanovićeva i Jeger razgovarali o novom aranžmanu

23. maj 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Albert Jeger ocenili su danas da je aranžman iz predostrožnosti Srbiji potreban kako bi se nastavile reforme.

MMF: Pad dohotka zapanjujuća činjenica

16. maj 2011. | broj komentara 0

Šef Misije MMF-a u Srbiji Albert Jeger i stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik ocenili da je drastičan pad dohotka u poslednjih 10 godina zapanjujuća ekonomska činjenica, koja može da objasni nezadovoljstvo građana životnim standardom.

Jeger: Za Srbiju ova i naredna godina mogu biti izgubljene

19. april 2011. | broj komentara 0

Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Albert Jeger upozorio je da za Srbiju ova i naredna godina mogu biti izgubljene s obzirom na predstojeće parlamentarne izbore.

Krkobabić: Novi aranžman s MMF-om ne bi doveo do smanjenja penzija

28. februar 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Jovan Krkobabić izjavio da zaključenje novog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom ne bi uzrokovalo dodatno smanjenje penzija u cilju smanjenja javne potrošnje.

Veliki problemi ako Vlada ne proda Telekom?

25. februar 2011. | broj komentara 1

Ako Vlada ne proda Telekom, a manjak u državnoj kasi bude finansiran na neki rezervni način, kako najavljuje Ministarstvo finansija, došlo bi do povećanja javnog duga, težeg poslovanja privrede i rasta nezaposlenosti, smatraju ekonomisti.

MMF: Postignut dogovor sa Srbijom o završetku aranžmana

22. februar 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda i Vlada Srbije postigli dogovor o završetku sedme, poslednje revizije stend-baj aranžmana koji će omogućiti povlačenje oko 365 miliona evra koji su namenjeni podršci deviznim rezervama zemlje.

Cvetković: Nećemo prodavati Telekom po svaku cenu

22. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da Vlada ne želi da proda većinski deo Telekoma Srbija po svaku cenu. Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da Vlada ima rezervnu varijantu za finansiranje budžeta ako prodaja Telekoma ne bude uspešna.

Vlada Srbije i MMF danas o reviziji aranžmana

22. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Srbije, Narodne banke Srbije (NBS) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) održaće danas u Beogradu konferenciju za novinare povodom završetka razgovora o sedmoj, poslednjoj reviziji tekućeg stend-baj aranžmana Srbije s tom finansijskom institucijom.

Cvetković-MMF: Povišice u javnom sektoru u skladu s budžetom

14. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da popravljanje materijalnog položaja zaposlenih u javnom sektoru mora da budu usklađeno s dogovorenom budžetskom i ukupnom ekonomskom politikom.

Razgovori sa MMF o reviziji će biti nastavljeni

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije saopštila je danas da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dogovoreno da se nastave razgovori u okviru šeste revizije kreditnog stend baj aranžmana od oko tri milijarde evra. Dogovoreno je vraćanje Zakona o PIO, bez suštinskih promena, u

Vlada i MMF: Usvajanje Zakona o penzijama pre revizije aranžmana

25. oktobar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije i Međunarodni monetarni fond (MMF) dogovorili su danas da Vlada usvoji izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i uputi ga u Skupštinu pre kraja tekuće revizije kreditnog aranžmana, saopštila je Vlada Srbije.

Počinju tehnički razgovori s MMF-om

21. oktobar 2010. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Albert Jeger, danas u Beogradu počinje tehničke razgovore o šestoj reviziji tekućeg kreditnog aranžmana sa Srbijom.

MMF: Penzioni sistem Srbije neodrživ i rizičan

19. oktobar 2010. | broj komentara 1

Penzijski sistem Srbije je neodrživ i rizičan, a poseban problem je i rastući broj penzionera, poručili su čelnici Međuanrodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Albert Jeger i Bogdan Lisovolik.

Jeger: Ekonomski oporavak Srbije ide u dobrom pravcu

10. oktobar 2010. | broj komentara 0

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Albert Jeger ocenio da Srbiji izlazak iz recesije ne ide tako loše u poređenju sa zemljama regiona i da se ekonomski oporavak kreće u dobrom pravcu.

Postignut dogovor s MMF-om (VIDEO)

1. septembar 2010. | broj komentara 0

MMF pristao na to da odmrzavanje plata i penzija bude pomereno sa aprila na januar 2011. zbog novog argumenta da nekako mora biti nadoknađeno najavljeno povećanje cena hrane. MMF ostaje pri prognozi od 1,5 odsto ekonomskog rasta u Srbiji u 2010. i tri odsto 2011, uz rast nezaposlenosti,

Počeli razgovori Srbije i MMF-a

23. avgust 2010. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković i ministarka finansija Diana Dragutinović razgovarali su danas sa Misijom MMF, koju predvodi Albert Jeger, o realizaciji kreditnog stend-baj aranžmana koji Srbija ima sa tom finansijskom institucijom.

Zvanični razgovori MMF i Srbije počinju u ponedeljak

20. avgust 2010. | broj komentara 0

Predstavnici Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeće u ponedeljak, 23. avgusta zvanične razgovore u okviru pete revizije kreditnog stend-baj aranžmana, saopštila je Narodna banka Srbije.

Misija MMF-a počela reviziju stend-bај aranžmana

19. avgust 2010. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda počela danas reviziju stend-baj aranžmana sa Srbijom, vrednog oko tri milijarde evra.

Misija MMF-a od sutra u Beogradu

17. avgust 2010. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda od sutra boravi u Beogradu, a u četvrtak počinje petu reviziju stend-baj aranžmana sa Srbijom.

Srbija i MMF postigli dogovor, smanjena procena rasta

27. maj 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije i Međunarodni monetarni fond postigli dogovor o četvrtoj reviziji stend-baj aranžmana. Zbog usporenog privrednog rasta, procena rasta bruto domaćeg proizvoda smanjena sa dva na 1,5 odsto u ovoj i sa četiri na tri odsto u 2011. Odobrenje revizije zavisi od reforme

MMF pozitivno ocenio pomoć najsiromašnijima

20. maj 2010. | broj komentara 0

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Albert Jeger pozitivno ocenio planirane inverventne mere Vlade Srbije za pomoć najugroženijim građanima i nerazvijenim opštinama, saopštilo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.