emg home
RSS

Tema:   Automobilska industrija

Ukrajinski konzorcijum zainteresovan za kupovinu FAP-a

14. decembar 2011. | broj komentara 0

Konzorcijum "Fin Kom" iz Ukrajine, koji čini nekoliko tamošnjih kompanija, dostavio je Vladi Srbije pismo o zainteresovanosti za kupovinu Fabrike automobila iz Priboja, rekao je novinarima generalni direktor FAP-a Mirko Stojović.

Fijat iz Kragujevca ide i na tržište SAD

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Direktor Fijat automobila Srbija Antonio Ćezare Ferara izjavio je da ta kompanija u Kragujevcu priprema proizvodnju novog modela "el zero", koji će se izvoziti na tržište Evrope i SAD.

Ferara novi direktor kompanije Fijat automobili Srbija

8. jul 2011. | broj komentara 0

Novi direktor kompanije Fijat automobili Srbije je Antonio Ćezare Ferara (Antonio Cesare Ferrara), dosadašnji direktor Fijatove fabrike u Kasinu u Italiji, saopštio je danas taj proizvođač automobila.

Novi modeli iz Fijat automobili Srbija

22. jul 2010. | broj komentara 0

Kompanija Fijat automobili Srbija od kraja 2011. proizvodiće dva nova modela, nove verzije automobla Fiat Idea i Lancia Musa, objavio juče predsednik Upravnog odbora FIAT-a Serđo Markione objavio je juče na konferenciji za novinare.

EU odobrila prodaju Volva Kinezima

7. jul 2010. | broj komentara 0

Regulatori EU danas su odobrili kineskom proizvođaču automobila Geely Holding Co. da kupi švedski Volvo.

Dinkić na Sajmu u Štutgartu

23. jun 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić razgovaraće danas s predstavnicima više od 50 kompanija na Sajmu komponenata za automobilsku industriju koji se održava od 22. do 24. juna u Štutgartu, najavljeno je iz Ministarstva

Do kraja nedelje odluka o Opelu

25. maj 2009. | broj komentara 0

Nemačka vlada saopštila je danas u Berlinu da će tokom nedelje doneti odluku o firmi Opel, za koju se bore kanadska Magna i italijanski Fiat.

Dacija Renault povećava proizvodnju

25. maj 2009. | broj komentara 0

Rumunski proizvođač automobila Dacia-Renault odlučio je da angažuje još 500 radnika i da se do kraja jula radi i subotom zbog narudžbina iz Nemačke.

BMW u manjku od 55 miliona dolara

6. maj 2009. | broj komentara 0

Nemački BMW, najveći svetski proizvođač prvoklasnih kola, objavio je operativni gubitak u prvom tromesečju ove godine zbog pada prodaje luksuznih automobila kao što su krosover X3 i odbio da iznese predviđanja mogućnog rasta profita za čitavu ovu godinu.

Najviše traktora izvozi se u BiH

30. april 2009. | broj komentara 0

Srpski poljoprivrednici su prošle godine potrošili 178,1 miliona dolara na kupovinu mašina iz inostranstva, dok su srpske firme koje proizvode poljoprivrednu mehanizaciju izvezle robu vrednu 43,4 miliona dolara, saopšteno je danas u Privrednoj komori Srbije.

Gubitak od 410 miliona evra u prvom kvartalu

23. april 2009. | broj komentara 0

Italijanska grupacija Fijat, koja je u završnici pregovora o mogućem preuzimanju većinskog udela američkog proizvođača automobila Krajsler, objavila je danas gubitak za prvi kvartal od 410 miliona evra (530,83 miliona dolara) zbog pada prodaje izazvanog svetskom ekonomskom

Autobus na plin iz Kragujevca

19. april 2009. | broj komentara 0

Kragujevačka firma BIK Vulović transport predstavila je u Zagrebu svoj projekat niskopodnog autobusa na zemni gas.

Rekordna prodaja folksvagena u Kini

15. april 2009. | broj komentara 0

Nemački automobilski koncern Folksvagen prodao je tokom marta u Kini i Honkongu rekordan broj od ukupno 112.466 vozila, uprkos ekonomskoj krizi.

U Kragujevcu proizvedeno 300 punta

14. april 2009. | broj komentara 0

U fabrici automobila Zastava do sada je proizvedeno ukupno 300 vozila "punto klasik", izjavio je direktor fabrike Zastava auto Zoran Bogdanović.

General motors se priprema za bankrot?

13. april 2009. | broj komentara 0

Američko ministarstvo finansija zatražilo je od General motorsa (GM), najvećeg domaćeg proizvođača kola, da do 1. juna obavi sve neophodne pripreme za eventualno podnošenje zahteva za sudskom zaštitom od bankrota, iako posrnula gigantska autokompanija tvrdi da može

Škoda ponovo najuspešnije češko preduzeće

10. april 2009. | broj komentara 0

Najveći češki proizvođač automobila Škoda iz Mlade Boleslave ponovo se našao na prvom mestu liste 100 najuspešnijih čeških preduzeća (TOP100), uprkos globalnoj krizi koja je najteže pogodila automobilsku industriju.

Slovenačka prodaja kola smanjena u martu 22 odsto

9. april 2009. | broj komentara 0

Prodaja putničkih i višenamenskih vozila (van) u Sloveniji je pala za 22 odsto u martu u odnosu na isti lanjski mesec, na 5.731 jedinica, dok su ukupne isporuke u prvom tromesečju 2009. smanjene, takođe 22 procenta, na nešto više od 14.600 automobila, objavila je slovenačka

Reno prodao licence ruskom Avtovazu

9. april 2009. | broj komentara 0

Najveći ruski automobilski koncern Avtovaz i kompanija Reno potpisali su ugovore o prenosu licenci francuskog koncerna.

Pad prodaje automobila u Sloveniji 22 odsto

9. april 2009. | broj komentara 0

Prodaja putničkih i višenamenskih vozila u Sloveniji je pala 22 odsto u martu u odnosu na isti lanjski mesec, na 5.731 jedinica, dok su isporuke u prvom tromesečju 2009. 22 procenta, na nešto više od 14.600 automobila, objavila je slovenačka agencija STA.

Od 15. aprila zamena starog za novi auto

8. april 2009. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je u Kragujevcu da će 15. aprila početi akcija zamene starih automobila za novi kragujevački "punto", kada će početi i prodaja tog automobila.

Nemačka utrostručila podršku za kupovinu ekoloških kola

8. april 2009. | broj komentara 0

Nemačka koaliciona vlada postigla je saglasnost da se više nego utrostruči obim subvencija za kupovinu novih automobila niske emisije štetnih gasova kako bi se podstakla prodaja vozila, prenela je danas agencija Blumberg pozivajući se na vladinog zvaničnika.

Dinkić: Srbija zarađuje 722 evra na "puntu"

8. april 2009. | broj komentara 0

Srbija na proizvodnji "punta" sa oznakom "Fijata", koji je u kragujevačkim pogonima "Zastave" počeo da se proizvodi krajem prošlog meseca, ima zaradu od 722 evra po automobilu, izjavio je u Kragujevcu potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić.

Nemogućnost izvoza u Rusiju ne ugrožava posao sa Fijatom

8. april 2009. | broj komentara 0

Nestavljanje automobila na listu proizvoda obuhvaćenih sporazumom o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom ni na koji način ne ugrožava posao sa "Fijatom", jer italijanska kompanija već poseduje proizvodne kapacitete u toj zemlji, izjavio je savetnik u Agenciji

Proizvođač automobila Karman objavio bankrotstvo

8. april 2009. | broj komentara 0

Karmann čija se marka pojavljivala na Folksvagenovom kabrioletu, Krajzlerovom Krosfajeru i Trijumfu TR6, zatražio je danas zaštitu u bankrotstvu.

Indijski "nano" unosi revoluciju u autoindustriju

3. april 2009. | broj komentara 0

Indijska kompanija Tata, konstruktor "narodnog automobila" nazvanog "nano" , veruje da će se proizvodnja tog vozila isplatiti uprkos izuzetno niskoj ceni od 2.000 dolara, dok agencije izveštavaju da u Indiji nije odavno vladala tako dobra atmosfera uoči

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.