emg home
RSS

Tema:   Jorgovanka Tabaković

Diana Dragutinović: Stroga fiskalna pravila za manji deficit

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu predviđena su stroga fiskalna pravila prema kojima učešće javnog duga u BDP-u ne sme preći 45 odsto, dok godišnji fiskalni deficit budžeta može biti najviše jedan odsto BDP-a, izjavila je ministarka finansija Diana Dragutinović

Kos: Nema podrške za duple funkcije

11. avgust 2010. | broj komentara 1

Drago Kos, predsednik GREKO-a, tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije, izjavio da ne podržava zadržavanje dvostrukih funkcija u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u prelaznom periodu od dve godine.

Ministarstvo: Sredstva za jednokratnu pomoć iz dobiti NBS-a

22. jul 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo finansija demantovalo izjavu funkcionerke Srpske napredne stranke Jorgovanke Tabaković da Vlada nije obezbedila sredstva za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima čija su primanja manja od 50.000 dinara, navodeći da su sredstva obezbeđena iz dobiti Narodne

Opozicija neće podržati izbor Šoškića za guvernera

20. jul 2010. | broj komentara 0

Predstavnici opozicije su se na raspravi u Skupštini Srbije o izboru novog guvernera Narodne banke Srbije složili da ne mogu podržati predlog da Dejan Šoškić preuzme tu funkciju, pošto nisu upoznati sa njegovim programom.

Poslanici podržali povećanje plata DRI, neslaganje o visini

20. maj 2010. | broj komentara 0

Sve poslaničke grupe u Skupštini Srbije podržale danas povećanje plata u Državnoj revizorskoj instituciji i rad tog tela, ali ne postoji saglasnost koliko bi trebalo da bude to povećanje.

Nebojša Ćirić tužio Jorgovanku Tabaković

19. april 2010. | broj komentara 0

Državni skretar u Ministarstvu ekonomije Srbije Nebojša Ćirić podneo je danas tužbu protiv poslanice Srpske napredne stranke Jorgovanke Tabaković.

Tabaković: Dinkić mi rekao da sam džukela

7. april 2010. | broj komentara 0

Jorgovanka Tabaković iz poslaničke grupe Napred Srbijo izjavila je danas da joj je ministar ekonomije Mlađan Dinkić, nakon što je za skupštinskom govornicom iznela niz kritika na njegov račun, prišao i rekao da je "džukela".

Kako se bira novi guverner

23. mart 2010. | broj komentara 0

Nema razloga očekivati bilo kakve bitnije promene u monetarnoj politici, NBS ima precizno definisane zakonske nadležnosti i interne propise, kojima je definisano funkcionisanje institucije do detalja, pa ne treba očekivati bilo kakve nestabilnosti u njenom radu. Izbor novog

Nebojša Katić: Najveći problem pad zaposlenosti

29. decembar 2009. | broj komentara 0

Pad zaposlenosti je najveći problem Srbije, jer je u poslednjih godinu dana bez posla ostajalo u proseku 14.000 ljudi mesečno, rekao je Nebojša Katić, finasijski konsultant na konferenciji za novinare Instituta za tržišna istraživanja (IZIT).

Ako prođe zakon svakom po 2.400 evra

27. maj 2009. | broj komentara 0

Poslanici Skupštine Srbije ne mogu međusobno da se dogovore o visini plate koju će sebi da odrede, o privilegiji da dobiju pravo na penziju posle samo jednog mandata, ma koliko on trajao, a nisu dobili ni zeleno svetlo od šefova svojih stranaka da smeju da ukinu blanko ostavke

Opozicija kritikuje, vladajuće stranke pravdaju

26. mart 2009. | broj komentara 0

Odluku Vlade da sa šest posto oporezuje primanja iznad 12 hiljada, poslanici opozicije kritikovali su kao još jedan udar na džepove građana dok su predstavnici vladajuće koalicije istalkil da je reč o dobrom rešenju jer će na ovaj način naviše pogođeni oni koji imaju

I Tabakovićeva kontroliše finansije partija

5. mart 2009. | broj komentara 0

Odbor za finansije podržao je predlog odluke o formiranju Radne grupe za kontrolu finansijskih izveštaja političkih stranaka za 2007.godinu.

Odbor za finansije razrešio Jorgovanku Tabaković

19. januar 2009. | broj komentara 0

Odbor Skupštine Srbije za finansije danas razrešio Jorgovanku Tabaković, iz poslaničkog kluba Napred Srbijo, sa funkcije predsednika tog odbora, na osnovu zahteva šest od 15 članova Odbora iz vladajuće koalicije.

Skupština Srbije usvojila budžet za 2009. godinu

29. decembar 2008. | broj komentara 1

Skupština Srbije usvojila je večeras budžet za 2009. godinu i time završila redovno jesenje zasedanje. Za predlog je od 150 prisutnih poslanika glasalo 129, dok je protiv bio 21 poslanik. Glasanju nisu prisustvovali poslanici Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke.

Prekinuta rasprava o budžetu, nastavak sutra

23. oktobar 2008. | broj komentara 0

Sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o predlogu budžeta za ovu godinu prekinuta je zbog primedbi poslanika iz opozicionih stranaka da se Odbor za finansije nije izjasnio o tom dokumentu.

Analize

Desetogodišnjica 5. oktobra

Džaba smo krečili

Broj 542

07. oktobar 2010.