emg home
RSS

Tema:   Meri Vorlik

Meri Vorlik: Potrebne dodatne mere za privlačenje investicija

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik ocenila da je Srbija zadržala visok nivo makroekonomske stabilnosti, ali da su potrebne dodatne mere za privlačenje investicija i podsticanje rasta.

Meri Vorlik: Pomoć SAD Srbiji dostigla 800 miliona dolara

31. oktobar 2011. | broj komentara 1

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila da su SAD investirale više od 800 miliona dolara u Srbiji u poslednjih 10 godina kroz različite programe razvojne pomoći.

Društveno odgovorno poslovanje u korist svih

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Društveno odgovorno poslovanje ne predstavlja filantropiju, već odnos prema zaposlenima, klijentima, resursima, odnosno prema svakodnevnom životu, rečeno je danas na skupu u Beogradu.

Vorlik: Američke kompanije će i dalje ulagati u Srbiji

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Američka ambasadorka u Srbiji Meri Vorlik izjavila je danas da su američke kompanije u Srbiji investirale 1,6 milijardi dolara i da očekuje da će ta suma biti još veća.

Vorlik: EU ne očekuje da Srbija prizna Kosovo

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik izjavila je danas da lideri članica EU ne očekuju da će Srbija priznati Kosovo, ali da očekuju da dve zemlje imaju dugoročne susedske odnose.

Ball Packaging otvorio pogon vredan 35 miliona evra

16. septembar 2011. | broj komentara 0

Kompanija Ball Packaging Europe danas je otvorila novu liniju za proizvodnju limenki u fabrici u Beogradu, vrednu 35 miliona evra, u kojoj će raditi 40 ljudi.

Meri Vorlik: Restitucija uslov za napredak ekonomije

24. avgust 2011. | broj komentara 3

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik ocenila da ekonomija Srbije neće ostvariti pun potencijal sve dok ne budu usvojeni propisi o restituciji, koji će uneti izvesnost u pitanja vlasništva.

IBM obeležio 100 godina rada

17. jun 2011. | broj komentara 0

IBM sinoć obeležio 100 godina rada na prijemu u rezidenciji ambasadora SAD u Srbiji, a kom je prisusutvovao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Meri Vorlik: Za priključenje EU potrebno hapšenje Hadžića

7. jun 2011. | broj komentara 0

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila danas u Bujanovcu da je hapšenje i izručenje Ratka Mladića za Srbiju bitan korak napred ka priključenju Evropskoj uniji, koje SAD snažno podržavaju, ali je i podsetila da je Goran Hadžić još na slobodi i da SAD ohrabruju

Otvoren Sajam organizacija civilnog društva Umrežavanje energije

2. jun 2011. | broj komentara 0

Na Trgu Nikole Pašića danas je otvoren Sajam organizacija civilnog društva, pod nazivom Umrežavanje energije, na kom će se Beograđanima predstaviti više od 60 organizacija.

Meri Vorlik: Hapšenje Mladića važan momenat za Srbiju i žrtve

2. jun 2011. | broj komentara 0

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik rekla je danas da je hapšenje i izručenje Ratka Mladića Haškom tribunalu veoma važan momenat za Srbiju i sve žrtve u Srebrenici i ostatku BiH tokom rata devedesetih.

Srbija od EU od 2001. dobila 3,6 milijardi evra bespovratne pomoći

6. maj 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Božidar Đelić izjavio da je od 2001. Srbija od Evropske unije dobila 3,6 milijardi evra bespovratne pomoći, a ako bi se uračunali i nekomercijalni krediti 6,9 milijardi evra.

Dačić: U zahtevu Tužilaštva nema Koštunice

14. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica nije na spisku od oko 20 ljudi, od kojih policija treba da na zahtev tužilaštva za organizovani kriminal prikupi obaveštenja o pozadini ubistva Zorana

Sutra počinje dijalog Beograda i Prištine

7. mart 2011. | broj komentara 0

Dijalog Beograda i Prištine koji počinje sutra u Briselu, uz dobre usluge Evropske unije, usredsrediće se na tri polja - vladavinu prava, slobodu kretanja i regionalnu saradnju.

Meri Vorlik: EU glavna u pregovorima Beograd-Priština

3. mart 2011. | broj komentara 0

Vašington će pratiti pregovore Beograda i Prištine, pomoći će na svaki način, ali EU ima vodeću ulogu, izjavila ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

Đelić: Omogućiti Srbiji da izađe na međunarodno tržište kapitala

1. mart 2011. | broj komentara 2

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić predložio je danas da EU pruži Srbiji garancije da bi mogla da izađe na međunarodno tržište kapitala i uzima dugoročne kredite na 20 godina, umesto da se zadužuje kod komercijalnih banaka na domaćem

Wikileaks: Tadić se žalio na kriminal u CG

11. decembar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić žalio se SAD na "ogroman problem" organizovanog kriminala s kojim se suočava Crna Gora, objavio je Wikileaks.

Dodeljene nagrade Virtus

4. decembar 2010. | broj komentara 0

Nagrade Virtus za društveno odgovorno poslovanje kompanija u Srbiji za 2010. dodeljene danas. Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou pripala Eurobank EFG . Četvrta godišnja nagrada Virtus za poslovnu filantropiju dodeljena je u Skupštini Srbije u još pet kategorija,

Meri Vorlik: Osuđujemo objavljivanje osetljivih informacija

3. decembar 2010. | broj komentara 0

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila danas da administracija SAD osuđuje objavljivanje osetljivih informacija na sajtu Wikileaks i da će biti preduzete sve mere da odgovorni budu krivično gonjeni.

Dinkić: Sandžaku potrebna nova radna mesta (VIDEO)

29. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je danas da se Sandžaku, a posebno Novom Pazaru, mora što pre pomoći otvaranjem novih radnih mesta, jer je u ovom delu Srbije više nezaposlenih nego onih koji rade.

Milosavljević: Nedostaje efikasnija primena zakona u zaštiti prava intelektualne svojine

18. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministar za trgovinu Slobodan Milosavljević rekao danas da Srbiji nedostaje efikasnija primena zakona u oblasti zaštite prava intelekutalne svojine iako su usvojeni zakoni u toj oblasti u skladu sa evropskim standardima.

Jasna Matić: Srbija mora da nađe jedinstvenu konkurentnu poziciju

17. novembar 2010. | broj komentara 2

Srbija mora da nađe svoju jedinstvenu konkurentnu poziciju u globalnoj ekonomiji, koju će moći da očuva i unapredi i da na osnovu nje obezbedi razvoj, izjavila ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić.

USAID obezbeđuje 1,5 milijardi evra za „čistu energiju“

15. novembar 2010. | broj komentara 0

Agencija SAD za međunarodni razvoj radi s nekoliko investitora, koji zajedno mogu da donesu više od 1,5 milijardi evra vredne investicije u dobijanje energije iz vetra u Srbiji, rekla je ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik na konferenciji o investicijama u obnovljive izvore

Cvetković: Franšiza šansa za smanjenje nezaposlenosti

12. novembar 2010. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da je franšizing dobra poslovna šansa za Srbiju, posebno u trenutku kad zemlja izlazi iz krize i kad je potrebno što više novih radnih mesta.

Jovanović: Misija LDP-a promena sistema vrednosti

6. novembar 2010. | broj komentara 0

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao sinoć na proslavi petogodišnjice osnivanja stranke da je misija LDP-a promena sistema vrednosti u Srbiji.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.