emg home
RSS

Tema:   Naftna industrija

Jeremić otvorio predstavništvo NIS-a u Briselu

23. jun 2011. | broj komentara 0

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas, na otvaranju predstavništva Naftne industrije Srbije (NIS) u Briselu, da je prirodno da kompanija koja želi da bude vodeća u zemlji, bude zastupljena u sedištu Evropske unije, gde će se "uobličavati energetska

NIS i East West Petroleum istražuju naftna polja u Rumuniji

25. maj 2011. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije saopštila je danas da je s kanadskom kompanijom East West Petroleum postigla sporazum o saradnji na istraživanju i proizvodnji nafte i gasa na četiri polja u zapadnoj Rumuniji.

Za rekonstrukciju Rafinerije Pančevo 500 miliona evra

11. april 2011. | broj komentara 0

Rekonstrukcija Rafinerije u Pančevu ide po planu i do kraja 2012. biće završena modernizacija tog postrojenja, u koje će biti uloženo više od 500 miliona evra, izjavio je danas zamenik generalnog direktora Naftne industrije Srbije Aleksej Urusov.

Upravni odbor NIS-a usvojio strategiju razvoja do 2020.

5. april 2011. | broj komentara 0

Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIS) usvojio je strategiju razvoja do 2020. godine na tržištu Balkana, saopštila je danas ta kompanija.

Uhapšen izvršni direktor Ine

25. mart 2011. | broj komentara 0

Izvršni direktor naftne kompanije Ina Bojan Milković uhapšen je danas zbog navodnog primanja mita dok je bio na čelu kompanije Krosko (Crosco), članice Ina Grupe, javili su hrvatski mediji.

Kravčenko: Rast investicija NIS-a u 2011.

22. mart 2011. | broj komentara 0

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je danas u Novom Sadu da će ta kompanija u 2011. godini više investirati nego u prethodne dve godine.

Gaspromnjeft uplatio novac malim akcionarima NIS-a

21. mart 2011. | broj komentara 0

Ruski Gaspromnjeft danas posle podne je uplatio 40,3 miliona evra malim akcionarima Naftne industrije Srbije (NIS) za preuzimanje 5,15 odsto akcija te kompanije.

Otvoren Muzej naftne industrije Srbije (VIDEO)

21. februar 2011. | broj komentara 0

U Novom Sadu danas je otvoren Muzej naftne industrije Srbije u kojem su izloženi eksponati koji svedoče o istoriji kompanije, kao i o načinu poslovanja u svim njenim segmentima.

Neto dobit MOL grupe 100,8 milijardi forinti

18. februar 2011. | broj komentara 0

MOL grupa objavila je danas da je u 2010. godini ostvarila neto dobit od 100,8 milijardi forinti, što je za šest odsto više u odnosu na 2009. godinu.

Tri povređena u požaru u Rafineriji nafte Bosanski Brod

28. januar 2011. | broj komentara 0

Tri osobe lakše povređene u jutrošnjem požaru u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, javili banjalučki elektronski mediji pozivajući se na izvore u policiji Republike Srpske.

Kravčenko: NIS završio 2010. sa profitom od šest milijardi dinara

14. januar 2011. | broj komentara 0

Čista dobit Naftne industrije Srbije (NIS) u 2010. biće, prema preliminarnom izveštaju najmanje šest milijardi dinara, izjavio je danas generalni direktor ove kompanije Kiril Kravčenko.

Izabran novi direktor naftne kompanije Petrol

11. januar 2011. | broj komentara 0

Na mesto predsednika Uprave najveće naftne industrije u Sloveniji Petrola izabran je Tomaž Berločnik.

Škundrić: NIS bi mogao da vadi naftu u Iraku

4. januar 2011. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije ima mogućnost da proširi posao oko istraživanja i eksploatacije nafte u regionu i Iraku, kaže ministar za energetiku Petar Škundrić.

SAD tužile British Petroleum

16. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo pravosuđa SAD tužilo British Petroleum i osam drugih kompanija umešanih u ekološku katastrofu u Meksičkom zalivu, gde je od proletos, posle eksplozije na jednoj bušotini, iscurelo više od 200 miliona galona nafte u more.

Skok profita Lukoila od 40 odsto

30. novembar 2010. | broj komentara 0

Druga najveća ruska petrolejska kompanija Lukoil danas je objavila skok profita od 40 odsto u trećem kvartalu, zahvaljući uvećanju prodaje.

Gazpromnjeft ove godine ulaže 140 miliona evra u NIS

10. novembar 2010. | broj komentara 0

Ruska kompanija Gazpromnjeft planira da ove godine uloži 140 miliona evra u modernizaciju Naftne industrije Srbije (NIS), izjavio je zamenik generalnog direktora kompanije Anatolij Černer.

Komisija: BP nije jedini odgovoran za izlivanje nafte

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Za izlivanje nafte u Meksičkom zalivu nije odgovorna samo britanska kompanija British Petroleum, već i drugi učesnici projekta, firme Transocean i Halibarton, izjavili su članovi specijalne komisije formirane na zahtev predsednika SAD Braka Obame.

Rast profita Gazpromnjefta

4. novembar 2010. | broj komentara 0

Gazpromnjeft povećao neto profit u trećem ovogodišnjem tromesečju nešto više od dva procenta, na 865 miliona dolara, premašivši očekivanja stručnjaka.

Cvetković: Privredni rast možda i veći od plana

27. oktobar 2010. | broj komentara 0

Plan ekonomskog rasta za ovu godinu će svakako biti postignut, a možda i premašen, rekao je premijer Mirko Cvetković na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora za 2010. Premijer najavio skoro ukidanje takse na razgovore mobilnim telefonima.

Osnovano Udruženje naftnih kompanija Srbije

26. oktobar 2010. | broj komentara 0

Pet poslovnih sistema iz oblasti naftne privrede koji posluju u Srbiji osnovali Udruženje naftnih kompanija Srbije, čiji su ciljevi jačanje profesionalnog uticaja na tržištu nafte i nafnih derivata i unapređenje ugleda naftne privrede u Srbiji.

BP prodaje četiri nalazišta u Meksičkom zalivu

26. oktobar 2010. | broj komentara 0

British Petroleum dogovorio prodaju četiri nalazišta u Meksičkom zalivu japanskoj firmi Marubeni za 650 miliona dolara.

Sanader: O privatizaciji INA raspravljali Vlada i vrh HDZ-a

12. oktobar 2010. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader svedočio danas pred saborskom istražnom komisijom o privatizaciji INA, o svojim saznanjima vezanim za ugovore hrvatske naftne kompanije i strateškog partnera MOL-a.

NIS počeo remont rafinerije nafte u Pančevu

11. oktobar 2010. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije (NIS) počela je danas remont i rekonstrukciju Rafinerije nafte u Pančevu, u koje će investirati oko 18,5 miliona evra.

Ugovor Siemensa i NIS-a o modernizaciji Rafinerije

6. oktobar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Siemens saopštila je danas da je sa Naftnom industrijom Srbije sklopila ugovor o ekološkoj modernizaciji pristaništa za naftu i naftne derivate Rafinerije nafte Pančevo na Dunavu u vrednosti od pet miliona evra.

Eksplodirala još jedna bušotina u Meksičkom zalivu

3. septembar 2010. | broj komentara 0

Jedna naftna platforma eksplodirala i zapalila se juče u Meksičkom zalivu. Jedna osoba na naftnoj platformi je povređena, saopštila je Obalska straža. Naftna mrlja duža od 1,5 kilometara i široka oko 30 metara pojavila se posle eksplozije.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.