emg home
RSS

Gazpromnjeft ove godine ulaže 140 miliona evra u NIS

10. novembar 2010. | 15:07

Izvor: Beta

Grad: Moskva

Ruska kompanija Gazpromnjeft planira da ove godine uloži 140 miliona evra u modernizaciju Naftne industrije Srbije (NIS), izjavio je zamenik generalnog direktora kompanije Anatolij Černer.On je u članku objavljenom danas na kompanijskom sajtu www.gazprom-neft.ru, kazao da su obaveze Gazpromnjefta u modernizaciji NIS-a utvrđene sporazumom sa srpskom vladom i da iznose ukupno 540 miliona evra do 2012. godine.

Prema rečima Černera, ove godine biće završeno objedinjavanje prozivodnje srpskih postrojenja NIS-a.

"To će omogućiti da se izmeni struktura proizvodnje i da se poveća proizvodnja dizel goriva i benzina koji odgovaraju evropskim standardima, rekao je Černer.

On je naveo da je cilj razvoja NIS-a proizvodnja u skladu s najvišim evropskim standardima, povećanje prerade uz istovremeno smanjenje uticaja rafinerije na ekološku situaciju.

"Sve to će omogućiti da NIS na srpskom tržištu naftnih proizvoda zauzme 70 odsto i da se prisustvo kompanije raširi van granica Srbije", istakao je Černer.

Gazpromnjeft, ćerka-firma ruske državne kompanije Gazprom, preuzeo je upravljanje kompanijom NIS u februaru 2009. godine, nakon što je platio 400 miliona evra za 51 odsto akcija i obavezao se da investira oko 550 miliona evra u modernizaciju poslovanja do 2012.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi