emg home
RSS

Jeremić otvorio predstavništvo NIS-a u Briselu

23. jun 2011. | 14:59

Izvor: Beta

Grad: Brisel

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas, na otvaranju predstavništva Naftne industrije Srbije (NIS) u Briselu, da je prirodno da kompanija koja želi da bude vodeća u zemlji, bude zastupljena u sedištu Evropske unije, gde će se "uobličavati energetska politika Evrope u idućim godinama".

"Srbija želi da se pridruži EU, to je strategijski prioritet naše vlade, pa je prirodno da kompanija koja ima aspiraciju da bude broj jedan u Srbiji bude zastupljena ovde", rekao je Jeremić, na prijemu u elitnom briselskom hotelu "Sofitel",kojem su prisustvovali zvaničnici EU, predstavnici biznisa i diplomate.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko predstavio je okupljenima kako deluje NIS i predočio i krupne planove za širenje poslova i na Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Rumuniju i druge zemlje regiona.

Kravčenko je objasnio da će za te velike poslove NIS-u "biti neophodne ogromne investicije", a stavio je do znanja da "samo u ovoj godini NIS planira da uloži 400 miliona evra, uz očekivanje da će i iduće godine biti uložena najmanje tolika sredstva".

Čelnik NIS-a je naznačio da će ta kompanija obnoviti svoju tehnologiju, rafinerije i benzinske stanice.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

15. avgust - 21. avgust 2011.

>>