emg home
RSS

NIS počeo remont rafinerije nafte u Pančevu

11. oktobar 2010. | 15:54

Izvor: Emg.rs

Naftna industrija Srbije (NIS) počela je danas remont i rekonstrukciju Rafinerije nafte u Pančevu, u koje će investirati oko 18,5 miliona evra.Remont će biti završen za 45 dana, navodi se u saopštenju NIS-a i precirizra da će u remont rafinerijskih postrojenja biti uloženo 480 miliona dinara (oko 4,5 miliona evra), a u rekonstrukcija kompleksa fluidnog katalitičkog krekinga 14 miliona evra.

Rafinerija je unapred obezbedila količine naftih derivata dovoljne za snabdevanje tržišta tokom remonta pančevačke rafinerije, a sve preostale potrebe tržišta za to vreme nadomestiće Rafinerija u Novom Sadu.

Remont i rekonstrukciju Rafinerije nafte u Pančevu NIS realizuje paralelno sa modernizacijom kompleksa za hidrokreking, gde će u izgradnju novog postrojenja biti uloženo 396 miliona evra.

Najavljeno je da će na remontu biti angažovano 360 radnika pančevačke rafinerije i rafinerije Novi Sad.

Dnevno se u rafinerijskim primarnim postrojenjima preradi oko 9.400 tona sirove nafte, navodi se u saopštenju NIS-a. perioda.

Ruska kompanija Gasrpomnjeft preuzela je u februaru 2009. godine upravljanje NIS-om, pošto je platila 400 miliona evra za 51 odsto akcija u toj kompaniji i obavezala se da će uložiti oko 550 miliona evra u modernizaciju proizvodnje i poslovanja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Energetika, Naftna industrija

Kompanije: Rafinerija nafte Pančevo, Naftna industrija Srbije (NIS)


Unesite tekst komentara:

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>