emg home
RSS

Obezbeđenje za Hilari Klinton kao za Medvedeva

11. oktobar 2010. | 15:37

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će obezbeđenje američke državne sekretarke Hilari Klinoton tokom njene posete Beogradu biti prvorazredan bezbednosni izazov, kao i obezbeđivanje Parade ponosa."Noćas počinju operativne akcije i pripreme za obezbeđivanje Hilari Klinton", kazao je Dačić novinarima u Rači i naveo da će na tom poslu biti angažovano nešto manje policajaca nego juče povodom Parade ponosa.

Hilari Klinton sutra stiže u Srbiju, a prema njegovim rečima, bezbednost će biti u rangu onoga prilikom posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i ruskog predsednika Dimitrija Medvedeva.

Tada su pojedine ulice bile zatvorene za saobraćaj i za pešake, sa nekih ulica su bili uklonjeni parkirani automobili, patrolirali su helikopteri, a pripadnici bezbednosnih službi s dugim cevima bili su raspoređeni i na pojedinim krovovima.

Prema nezvaničnim podacima, bilo angažovano više od 3.000 pripadnika MUP-a i drugih bezbednosnih službi, kao i 200 agenata FBI.

Odgovarajući na pitanja novinara da li je bezbednosan procena za jučerašnji skup u Beogradu bila dobra, Dačić je kazao da su procene ukazivale na skup visokog rizika i ponovio pohvale na račun policajaca.

"Znam da ima nekih koji smatraju da je trebalo zabraniti taj skup i onih koji kažu da je policija bila previše oštra prema onima koji su napadali Paradu, a neki kažu da nije bila dovoljno oštra. Nikada neće svi biti zadovoljni... Policajci su juče rizikovali svoj život za zemlju Srbiju", naglasio je ministar.

Dačić je kazao da su mnogi za koje se znalo da će izazivati nerede privedeni pre Parade, ali i naglasio da za takav vid sprečavanja nereda potreban novi zakonski osnov.

Najavljujući da će svi pripadnici MUP-a koji su učestvovali u jučerašnjoj akciji biti nagrađeni sa 20 odsto plate, Dačić je kazao da je vreme da se razgovara o poboljšanju njihovog materijalnog položaja, ali i modernizaciji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Bezbednost, Policija, Diplomatija

Ličnosti: Ivica Dačić, Hilari Klinton, Džo Bajden


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>