emg home
RSS

Dačić: Najveće moguće mere bezbednosti za Paradu ponosa

09. oktobar 2010. | 12:13 14:08

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da će policija pružiti najveći moguć stepen obezbeđenja za sutrašnju Paradu ponosa i apelovao na građane da se ne sukobljavaju tim povodom.

Dačić je novinarima rekao da je najveći državni i interes policije da sutrašnji skup prođe mirno i da će, zbog toga, policija učiniti sve da okupljanje u centru Beograda prođe bez nasilja i sukoba.

Dačić je rekao da se radi o skupu koji proističe iz ustavnih i zakonskih prava, zbog čega je Ministarsto unutrašnjih poslova u obavezi da ga obezbedi, a da postoje grupe koje misle drugačije i koje žele da to mišljenje pokažu nasiljem.

"Naš je interes, interes cele države, je da sutra ne bude incidenata i da skup prođe u mirnoj atmosferi, a da svi koji imaju drugačije stavove to mogu da izraže na druge načine, ali da ne koriste nasilje prema onima koji nešto organizuju na osnovu svojih ustavnih i zakonskih prava", rekao je on.

On je podsetio da će uskoro u Beograd doći i državna sekretarka SAD Hilari Klinton, kad će takođe biti primenjene mere obezbeđenja na najvišem nivou, kao kada su u Beograd dolazili ruski predsednik Dmitrij Medvedev i potpredsednik SAD Džozef Bajden.

   

Posebna jedinica policije zadužena za bezbednost novinara

Posebna policijska jedinica brinuće o bezbednosti članova novinarskih ekipa koje budu izveštavale sa sutrašnje Parade ponosa, saopštio je MUP Srbije.

U saopštenju se apeluje na sve učesnike parade da slede uputstva koja su dobili od organizatora skupa, dok se građani mole za razumevanje zbog pojačanih mera bezbednosti u centru Beograda i izmenjenog režima saobraćaja na trasi kretanja povorke.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi