emg home
RSS

Tri povređena u požaru u Rafineriji nafte Bosanski Brod

28. januar 2011. | 10:52 13:09

Izvor: Index.hr, Emg.rs, Beta

Grad: Bosanski Brod

Tri osobe lakše povređene u jutrošnjem požaru u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, javili banjalučki elektronski mediji pozivajući se na izvore u policiji Republike Srpske.

Dva radnika povređena u eksploziji su prebačena u bolnicu u Doboju i njihovo stanje je stabilno, potvrdio je portparol bolnice Ljubinko Đurić. On je kazao da su dva radnika Rafinerije zadobila opekotine, ali da njihovi životi nisu u opasnosti.

Banjalučki elektronski mediji su javili da je treći povređeni radnik izgubio sluh.

Portparolka Centra javne bezbednosti Doboj Ljerka Stanimirović rekla je da policija i inspektori za protivpožarnu zaštitu vrše uviđaj.

Iz Optima grupe, kojoj pripada i Rafinerija u Brodu, saopšteno je da je u 8.30 došlo do kratkog spoja i eksplozije na elektromotoru rezervne pumpe u postrojenju i kratkotrajnog plamena.

"U roku od 10 minuta otklonjeni su svi kvarovi. Osim trenutnog i kratkog plamena, eksplozija nije izazvala nikakve požare, niti je bilo emisije štetnih gasova niti štetnih materija", preneo je Radio RS izjavu Rade Vidakovića iz sektora Optime za informisanje. Prema njegovim rečima, Rafinerija je nastavila normalno da radi.

Pozivajući se na očevice sa hrvatske strane Save, Index.hr je objavio da se video crni dim koji je izlazio iz proizvodnih pogona.

Poslednjih godina građani Slavonskog Broda se žale na kvalitet vazduha i zagađennje gasovima iz rafinerije nafte. Index.hr navodi da je i 20. decembra prošle godine izbio požar u toj rafineriji, ali das u ga, po pisanju medija u BiH, vlasti i ruski vlasnici zataškali.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi