emg home

RSS

Kravčenko: Rast investicija NIS-a u 2011.

22. mart 2011. | 12:25

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je danas u Novom Sadu da će ta kompanija u 2011. godini više investirati nego u prethodne dve godine.Kravčenko je prilikom potpisivanja ugovora o saradnji NIS-a i Vlade Vojvodine rekao da će ta naftna kompanija na osnovu povećanog obima poslovanja uplatiti i više poreza u 2011. koji će većim delom ostati Vojvodini.

"Svi naši zajednički projekti su u toku, a posebno bih istakao značaj projekta rekonstrukcije Rafinerije nafte Pančevo, gde sa Vladom Vojvodine imamo izuzetnu saradnju, jer sve naše zahteve rešavaju u predviđenim rokovima", rekao je Kravčenko.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić istakao je da, pored projekata koji se odnose na funkcionisanje NIS-a i razvoj energetike u Vojvodini, Vlada Vojvodina i NIS sarađuju i u projektima vezanim za socijalnu odgovornost.

"Dogovorili smo se da i u ovoj godini nastavimo projekat iz te oblasti, koji pokazuje da rukovodstvo NIS-a sprovodi socijalno-odgovornu politiku i investira u gradove i sredine u kojima posluje NIS", rekao je Pajtić.

Dodao je da će ove godine više od 82 miliona dinara biti uloženo u Kanjiži, Kikindi, Novom Bečeju, Zrenjaninu, Pančevu, Srbobranu i Novom Sadu u projekte za koje same lokalne samouprave smatraju da su prioritetni.

Partnerstvo Vlade Vojvodine i NIS-a traje tri godine, sa ciljem da naftna kompanija poveća učešće u ukupnom razvoju lokalnih zajednica u Vojvodini u kojima posluje.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>