emg home
RSS

Tema:   AIK banka

Bankrotirao Habit farm

12. mart 2012. | broj komentara 0

Fabrika lekova Habit farm iz Prilika kod Ivanjice bankrotirala, po odluci Privrednog suda u Čačku. 

Vlada Srbije daje garancije za kredite Galenike

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije preuzeće obavezu davanja garancija za dinarske dugoročne kredite farmaceutske kompanije Galenika u iznosu od 70 miliona evra, predviđeno je predlogom zakona o davanju takvih garancija koji je dostavljen Skupštini Srbije po hitnom postupku.

Još četiri banke u Srbiji u sistemu MoneyGram

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Kompanija za transfer novca MoneyGram sklopila ugovor o saradnji s četiri banke u Srbiji.  

Menadžment AIK-a revidirao očekivanu dobit

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Upravni odbor niške AIK banke je predložio otkup 2,88 odsto sopstvenih akcija (251.157 komada) iz sredstava neraspoređene dobiti, u vrednosti od 756 miliona dinara (7,5 miliona evra), saopštila je ta banka. 

AIK banka tvrdi da od države zavisi termin isplate putara

8. avgust 2011. | broj komentara 0

Kada će novac stići na račune putarskih preduzeća Nibens grupe za isplatu zarada zavisi od države, rečeno je danas Tanjugu u AIK banci, dok u Samostalnom sindikatu putara Srbije kažu da banke uslovljavaju Puteve Srbije i onemogućavaju isplate zarada radnicima.

Putari: Pare ili blokada granica

7. avgust 2011. | broj komentara 0

Kada će novac stići na račune putarskih preduzeća Nibens grupe za isplatu zarada zavisi od države, kažu u AIK banci, najvećem poveriocu tih preduzeća.

Mrkonjić: Očekujem da ovih dana banke skinu blokade sa računa

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je danas u Beškoj da očekuje da će zaposlenima u preduzećima "Nibens grupe" uskoro biti isplaćene zaostale zarade.

Gašević: Postignut dogovor o restrukturiranju Nibensa

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Predstavnici banaka, Vlade Srbije i Nibens grupe dogovorili su plan restrukturiranja pet putarskih preduzeća iz te grupacije, izjavio je danas predstavnik Nibens grupe koji koordinira rad putarskih preduzeća Milutin Gašević.

Protest i blokada putara iz Nibens grupe na Rudniku

4. avgust 2011. | broj komentara 0

Samostalni sindikat putara Srbije saopštio je danas da su zaposleni u Preduzeću za puteve Beograd blokirali Ibarsku magistralu, na prevoju kod Rudnika, nezadovoljni rešavanjem situacije u preduzećima Nibens grupe, čiji su računi u blokadi.

AIK banka tvrdi da je dogovoren plan za Nibens grupu

3. avgust 2011. | broj komentara 0

AIK banka, koja je najveći finansijski poverilac putarskih preduzeća "Nibens grupe", saopštila je danas da su poslovne banke dogovorile principe plana restrukturiranja te grupacije, kojim će se omogućiti deblokada računa i reprogramiranje obaveza tog poslovnog

Putari Nibensa bez dogovora sa AIK bankom, rok do četvrtka

2. avgust 2011. | broj komentara 0

Predstavnici putara "Nibens grupe" nisu danas postigli dogovor o odlaganju naplate potraživanja sa AIK bankom, koja je njihov najveći finansijski poverilac, rečeno je Tanjugu u Samostalnom sindikatu putara Srbije, ali su banakama dali novi rok - do četvrtka

Analitičari Erstea izdvojili Sojaprotein, Energoprojekt i AIK banku

10. januar 2011. | broj komentara 0

Analitičari Erste banke u 2011. očekuju rast dobiti po akcijama u centralnoj i istočnoj Evropi od 20 odsto, a u Srbiji posebno ukazuju na vlasničke hartije Sojaproteina [SJPT], Energoprojekta [ENHL] i AIK banke [AIKB].

Gotovo prepolovljen godišnji promet na Beogradskoj berzi

5. januar 2011. | broj komentara 0

Na Beogradskoj berzi u 2010. ostvaren je promet od 22,5 milijardi dinara, za 46 odsto niži nego u 2009, objavilo je srpsko tržište kapitala.

Profit banaka porastao 22 odsto

15. novembar 2010. | broj komentara 0

Profit poslovnih banaka u prvih devet meseci 2010. porastao 22 odsto, saopštio Internet-portal Kamatica.com. Profit u prvih devet meseci ove godine je za 4,2 milijardi dinara veći od profita u istom period prošle godine, kad je dostigao 16,9 milijardi dinara.

Bankari: Niže kamate na uloge u nedelji štednje

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Građani Srbije ove godine mogu da očekuju niže kamate na depozite položene u nedelji štednje, iako su bankari saglasni u oceni da treba motivisati štednju u dinarima, zaključak je bankara okupljenih na okruglom stolu magazina Bankar, dela Ekonom:east Media Group, o štednji.

Poljoprivrednicima 49 miliona evra subvencionisanih kredita

19. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je da je do sada oko 7.600 poljoprivrednika preuzelo 49,5 miliona evra kratkoročnih i dugoročnih subvencionisanih kredita.

Akcionarima AIK banke 10 miliona evra od dividende

10. septembar 2010. | broj komentara 0

Niška AIK banka isplatiće akcionarima 10 miliona evra dividende za 2008. i 2009. godinu, čime je potvrdila stabilnost i efikasnost svog poslovanja i u uslovima krize, rekao je danas Tanjugu predsednik Upravnog odbora te banke Ljubiša Jovanović.

Naloge za prodaju akcija NIS-a dalo 300.000 građana

8. septembar 2010. | broj komentara 0

Od početka trgovanja akcijama NIS-a 300.000 građana Srbije ispostavilo je Poštanskoj štedionici naloge za prodaju, što je manje od deset odsto akcionara, izjavio je danas Boris Majstorović, direktor Centra za podršku privatizacije.

Rast profita banaka 76 odsto

23. avgust 2010. | broj komentara 0

Banke u Srbiji u prvoj polovini godine ostvarile profit od 15,4 milijardi dinara, 76 odsto više nego u istom periodu 2009.

AIK banka zahteva uvođenje stečaja u Fidelinki

29. jul 2010. | broj komentara 0

Niška AIK banka danas je kao jedan od poverilaca subotičke Fidelinke podnela zahtev za pokretanje stečaja u toj kompaniji, koja se bavi proizvodnjom brašna i testenina.

Sedam banaka pomaže građevinskoj industriji Srbije

22. jun 2010. | broj komentara 0

Na prvi javni poziv da učestvuju u Programu vanredne podrške građevinskoj industriji Srbije, prijavilo se sedam poslovnih banaka sa ukupno 14,5 milijardi dinara, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Poljoprivrednici uzeli 28,3 miliona evra kredita

18. jun 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je danas da je oko 4.700 poljoprivrednika preuzelo kratkoročnih i dugoročnih subvencionisanih kredite u ukupnom iznosu od 28,3 miliona evra.

Priprema se novi plan reorganizacije Agroživa

1. jun 2010. | broj komentara 0

Poverioci Agroživa, među kojima su najveći banke, spremaju novi plan reorganizacije, rekla je danas Miroslava Nešković-Glumac, izvršni direktor za komercijalne poslove te kompanije.

Privrednik šalje pomoć Trgovištu

24. maj 2010. | broj komentara 0

Poslovni klub Privrednik uputio pomoć Opštini Trgovište, posle poplava.

Dobit banaka u prvom kvartalu skoro sedam milijardi dinara

11. maj 2010. | broj komentara 0

U prvom kvartalu 2010. poslovne banke u Srbiji ostvarile dobit od 6,94 milijardi dinara, oko 1,3 odsto veću nego u prvom kvartalu 2009, objavio portal Kamatica.com.

Analize

Krediti budućnosti

Skupi i na kašičicu

10. septembar 2010 u 16:01

Futuristički proizvodi banaka ličiće na svoje srodnike iz sadašnjosti, samo što će se teže dobijati i neće biti jeftiniji. U opticaju su keš i refinansirajući zajmovi s verom u bolje sutra kad će se građani i privreda opet odlučivati na dugoročno zaduživanje. Kad je reč o kreditima, građani Srbije u skoroj budućnosti ne mogu da računaju ni na meso, ni na sarmu, već najviše na kupus.

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.