emg home

RSS

AIK banka zahteva uvođenje stečaja u Fidelinki

29. jul 2010. | 15:26

Izvor: Beta

Grad: Subotica

Niška AIK banka danas je kao jedan od poverilaca subotičke Fidelinke podnela zahtev za pokretanje stečaja u toj kompaniji, koja se bavi proizvodnjom brašna i testenina.Stečajni upravnik Zoran Stojanović je na konferenciji za novinare u Subotici kazao da je Kompanija Fidelinka a.d. matično preduzeće u okviru kojeg posluje desetak ćerki-firmi, čije poslovanje nije ugroženo.

"Ukupno dugovanje preduzeća prema podacima Narodne banke Srbije je nešto više od 600 miliona dinara, a detaljnije informacije još uvek nisam u mogućnosti da dam", rekao je Stojanović.

Fidelinka je bila decenijama jedna od najuspešnijih subotičkih firmi, a posle privatizacije cena pojedinačne akcije na berzi je pala sa oko 4.500 dinara na 160 dinara.

Stojanović je kazao da je sa sudijom Ilonom Stajić ušao u preduzeće i da još uvek nema sve informacije.

On je istakao da još nije doneo odluku šta će biti sa radnicima, navodeći da je prerano za takve odluku i da prema zakonu radnici ne moraju dobiti otkaz u stečajnom postupku.

Član gradskog veća zadužen za privredu Laslo Karai, ocenio je da sudbina Fidelinke može ozbiljno da ugrozi privrednu situaciju u gradu i da će grad učiniti sve da bude što manje štete i po grad i po radnike.

Na pitanje zašto grad reaguje tek sada kada je godinama bilo jasno da vrednost preduzeća pada, Karai je odgovorio da to nije u nadležnosti lokalne samouprave.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Stečaj

Ličnosti: Fidelinka, Zoran Stojanović, Ilona Stajić, Laslo Karai

Kompanije: AIK banka, Fidelinka


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi