emg home
RSS

Tema:   Goran Petković

Srbiju za prvih osam meseci posetilo 446.000 turista

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Srbiju je za prvih osam meseci posetilo 446.000 stranih gostiju, što je za jedan odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je danas državni sekretar u Minsitarstvu za trgovinu i usluge Goran Petković.

U Srbiji za tri godine izgrađeno 50 hotela

27. oktobar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji je u poslednje tri godine izgrađeno 50 hotela, čime je smeštajni kapacitet povećan za 1.600 soba, izjavio je danas u Novom Sadu državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Agencija Conte ostaje bez dozvole za rad (VIDEO)

8. jul 2010. | broj komentara 0

Turistička inspekcija Srbije danas pokreće postupak za oduzimanje dozvole za rad turističkoj agenciji Conte iz Beograda. Vanredna kontrola rada agencija zbog nepravilnosti u vezi sa osiguranjem.

Region ima potencijale za razvoj ruralnog turizma

2. jun 2010. | broj komentara 0

Zemlje u regionu treba jasno da definišu svoje ciljeve, ponudu i obuče kadrove kako bi bile konkurentne u turizmu, koji utiče na ceo razvoj, rečeno danas u Privrednoj komori Beograda na Drugoj regionalnoj turističkoj konferenciji, posvećenoj saradnji u regionu i održivom

Petković: Banje da se specijalizuju

18. maj 2010. | broj komentara 0

Banje treba da se opredele za određen turistički proizvod, da li će pružati usluge lečenja, rehabilitacije ili rekreacije, što će investitorima olakšati da se odluče za ulaganja, a banjama pomoći da prevaziđu probleme, izjavio danas državni sekretar za turizam u

Petković: Raspust po smenama za dužu turističku sezonu

2. maj 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković izjavio da bi u cilju produženja turističke sezone trebalo uvesti različite termine školskog raspusta.

Skup: Za veću konkurentnost neophodne strukturne reforme

27. april 2010. | broj komentara 0

Srbija u pogledu konkurentnosti zaostaje za razvijenim zemljama u gotovo svim oblastima, a da bi je povećala potrebno je sprovesti strukturne reforme, zaključak je skupa Kuda ide konkurentnost Srbije, održanog na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju.

Loše stanje u turizmu u prva dva meseca

21. april 2010. | broj komentara 0

Stanje u srpskom turizmu u prva dva meseca ove godine je jako loše, ocenjeno je danas na skupu u Privrednoj komori Srbije.

Nova turistička tura za upoznavanje antičkog nasleđa

19. april 2010. | broj komentara 0

Domaći i strani turisti i Beograđani, od ove nedelje će biti u prilici da se, u okviru nove ture razgledanja srpske prestonice, upoznaju sa brojnim arheološkim ostacima iz antičkog perioda, najavili su danas predstavnici Turističke organizacije Beograda (TOB).

Petković: Privući turiste iz regiona

5. april 2010. | broj komentara 0

Srbija će ove godine raditi na privlačenju turista iz regiona i cilj je da dostigne milijardu dolara deviznog priliva od turizma, izjavio državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Investicije u manje smeštajne objekte

4. april 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar za turizam Goran Petković najavio je da se ove godine očekuje više investicija u manje smeštajne kapacitete na turističkim odredištima u Srbiji.

Potrošački krediti za putovanja po Srbiji

3. april 2010. | broj komentara 0

Građani Srbije mogu da subvencionisanim potrošačkim kreditima plate turističke aranžmane za odmor u Srbiji, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković.

Kategorizacija ugostiteljskih objekata na evropskom nivou

13. mart 2010. | broj komentara 0

Pravilnik o kategorizaciji ugostiteljskih objekata u Srbiji u saglasnosti je sa najnovijim principima Evropskog udruženja hotelijera i restoratera (HOTREC), ocenjeno je na konferenciji o kategorizaciji hotela u okviru Međunarodne turističke berze "ITB 2010" u Berlinu.

Srbija u Berlinu predstavlja turističku ponudu

11. mart 2010. | broj komentara 0

Srbija će na Sajmu turizma u Berlinu nemačkim turistima predstaviti turističku ponudu Beograda, Novog Sada i vojvođanske salaše, izjavio je danas državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Osnovana regionalna organizacija Dunavski centar (VIDEO)

23. februar 2010. | broj komentara 0

Regionalna organizacija Dunavski centar koju čine Srbija, Hrvatska, Rumunija, Ukrajina i Moldavija osnovana je danas u Beogradu sa ciljem da unapredi razvoj turizma na ovoj reci.

Srbija želi da privuče turiste iz regiona

21. februar 2010. | broj komentara 0

Srbija će ove godine više raditi na privlačenju turista iz regiona i promociji kraćih turističkih tura, izjavio državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Licencirano 320 turističkih agencija (VIDEO)

12. februar 2010. | broj komentara 0

Agencija za privredne registre do danas odobrila 320 licenci turističkim agencijama, a primila 1.000 prijava, rekao direktor te institucije Zvonko Obradović.

Regionalna saradnja u turizmu (VIDEO)

19. januar 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar za turizam Goran Petković rekao da je ključni cilj Srbije, u saradnji sa okolnim zemljama, da na Međunarodnom kongresu hotelijera otvori investicione mogućnosti, pre svega da potencijalnim investitorima pokaže šta je zapravo regionalna atrakcija.

Petković: Za turizam 4,4 milijarde dinara

30. decembar 2009. | broj komentara 0

Sledeće godine će za turizam iz budžeta biti izdvojeno 4,4 milijardi dinara, a novac će biti utrošen za gradnju turističke infrastrukture i podsticajna sredstva za razvoj turizma rekao je novinarima Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i

Mađarski Wizzair zainteresovan za letove iz Beograda

16. decembar 2009. | broj komentara 0

Mađarska niskotarifna aviokompanija Wizzair zainteresovana je da od iduće godine leti iz Beograda, izjavio je danas državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Grad Valjevo preuzeo skijalište Crni vrh

1. decembar 2009. | broj komentara 0

Državni sekretar za turizam Srbije Goran Petković izjavio je danas da je ski-centar "Crni vrh" na Divčibarama prešao u vlasništvo Grada Valjeva.

Petković: U pet vizitorskih centara biće uloženo 200 miliona dinara (VIDEO)

13. novembar 2009. | broj komentara 0

Carska palata Sirmijum u Sremskoj Mitrovici u koju je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uložilo 62 miliona dinara biće otvorena 15. decembra rekao je Goran Petković sekretar turizma. On je, međutim, istakao da je vrednost investicije duplo veća pošto je i Ministarstvo

Petković: Slabi finansijski rezultati od turizma (VIDEO)

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Goran Petković, državni sekretar za turizam rekao je da će turistička industrija učiniti sve da dostigne prošlogodišnji devizni priliv od 940 miliona dolara iako finansijski rezultati za prvih osam meseci nisu dobri. U tom periodu ostvaren je prihod od 560 miliona dolara, a

Ekonomski potencijal industrije turizma

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Na današnjoj konferenciji Ekonomski potencijal industrije turizma u Srbiji biće razmatra turistički potencijal Srbije kao kontinentalne zemlje.

Srbija član izvršnog saveta Svetske turističke organizacije

7. oktobar 2009. | broj komentara 0

Srbija je izabrana za člana Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije, kao jedna od zemalja predstavnica Evrope, izjavio je danas državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije Goran Petković.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Kako će biti potrošene pare od prodaje Telekoma

Svi se oštre, a mobilni u šumi

Broj 545

28. oktobar 2010.