emg home
RSS

Tema:   Imovina

Borovo ne odustaje od povrata imovine u Srbiji

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Vukovarska firma "Borovo" ne odustaje od imovine koju ima u Srbiji niti pristaje na bilo kakav dogovor sa srpskom firmom "Boreli", izjavio je danas generalni direktor "Borova" Mirko Ćavara.

Usvojen Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju

26. septembar 2011. | broj komentara 1

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, kojim će biti obeštećeni vlasnici nacionalizovane imovine kroz naturalnu restituciju ili državne obveznice.

Vlada povukla izmene zakona o vraćanju imovine crkvama

24. septembar 2011. | broj komentara 1

Vlada Srbije povukla je iz skupštinske procedure izmene Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama, rečeno je u vladinoj kancelariji za saradnju s medijima.

Mediji: Zamenik premijera Kosova pretio ubistvom

12. septembar 2011. | broj komentara 0

Zamenik premijera Kosova i lider Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović pretio je smrću jednom Srbinu, stanovniku Kosova, kom je uzurpirana imovina u Prištini, piše današnja prištinska štampa.

Švajcarska zamrzla imovinu i sirijskom predsedniku

25. maj 2011. | broj komentara 0

Švajcarska je proširila listu sirijskih zvaničnika kojima je zamrznuta imovina u toj zemlji na predsednika Bašara Asada.

Dinkić: Vladina verzija zakona o javnoj svojini loša

11. maj 2011. | broj komentara 0

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je danas da je radna verzija zakona o javnoj svojini, čije je usvajanje uslov za sticanje statusa kandidata za članstvo EU, loša ali da ima još vremena za usaglašavanje rešenja kako bi bio usvojen "pravi"

Uskoro o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

25. mart 2011. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da će u naredne dve nedelje biti formiran stručni tim koji će imati zadatak da izradi set zakona koji se tiče imovine Vojvodine i lokalnih samouprava.

Na prodaju imovina Jugoeksporta, rok za ponude do 12. aprila

10. mart 2011. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju objavila je danas prodaju nepokretne i pokretne imovine firme "Jugoeksport" u stečaju, sa rokom dostavljanja ponude zainteresovanih kupaca do 12. aprila.

Zamrznuta imovina Mubaraku i njegovoj porodici

8. mart 2011. | broj komentara 0

Sud u Kairu potvrdio je danas odluku o zamrzavanju imovine svrgnutom egipatskom predsedniku Hosniju Mubaraku i članovima njegove porodice, javila je agencija Mena.

Šutanovac: Ne damo Generalštab Telekomu Srbija (VIDEO)

9. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac demantovao danas informaciju da će država Telekomu Srbija na ime duga od 20 miliona evra ustupiti zgradu Generalštaba u Ulici kneza Miloša.

Dulić: Ponuditi odgovarajući model restitucije

27. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar za prostorno planiranje i životnu sredinu Oliver Dulić izjavio je danas da što pre treba doneti zakon o restituciji koji bi ponudio odgovarajući model obeštećenja vlasnika oduzete imovine i njihovih naslednika.

Dinkić: Na jesen zakon o vraćanju imovine opštinama

13. septembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić najavio je danas da će na jesenjem zasedanju Skupštine Srbije biti razmatran zakon o javnoj svojini kojim bi se omogućilo vraćanje imovine lokalnim samoupravama.

Jat od Hrvatske traži imovinu vrednu 60 miliona evra

11. avgust 2010. | broj komentara 0

Kompanija Jat airways od Hrvatske potražuje imovinu vrednu oko 60 miliona evra, a od ostalih bivših republika SFRJ oko 10 miliona evra, izjavio je danas direktor za korporativne poslove srpskog avio prevoznika Milan Cvejić.

Vlada odobrila razmenu vojne imovine u Nišu za stanove

30. jul 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije odobrila je razmenu nepokretnosti između Ministarstva odbrane i grada Niša kojom će grad dobiti 185 hektara zemljišta na teritoriji aerodroma i u širem centru grada, saopšteno je danas iz kabineta gradonacelnika Niša.

Delta pozvala Milku Forcan da vrati imovinu Jugohemije

21. jul 2010. | broj komentara 0

Delta holding najavio je danas da je spreman da povuče sve tužbe za zaštitu imovine Jugohemije ukoliko predsednica Upravnog odbora i direktorka Jugohemije, Milka Forcan i Smiljka Mileusnić-Adžić vrate tu imovinu. Milka Forcan odbacila je optužbe Delta holdinga da je

Naslednice SFRJ iznenađene otkazivanjem sastanka u Beogradu

17. jun 2010. | broj komentara 0

Ambasadori i otpravnici poslova Hrvatske, BiH, Slovenije i Makedonije u Srbiji predali su danas srpskom Ministarstvu spoljnih poslova pismo zbog otkazivanja sastanka komisije za raspodelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo

Svojinska odredba o zemljištu na oceni ustavnosti

9. jun 2010. | broj komentara 0

Ustavni sud je danas pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti odredbe Zakona o planiranju i izgradnji, koja propisuje da zemljište prelazi u svojinu lokalne samouprave ukoliko za godinu od stupanja Zakona na snagu pravo korišćenja zemljišta nije konvertovano u pravo svojine.

Vojske Srbije i Crne Gore razmenjuju imovinu

14. april 2010. | broj komentara 0

Ministri odbrane Srbije i Crne Gore Dragan Šutanovac i Boro Vučinić potpisali danas Ugovor o razmeni imovine i dokumentacije koji, između ostalog, precizira da Vojska Crne Gore srpskoj vojsci ustupi šest aviona Supergaleb.

Tadić: Neophodna decentralizacija i regionalizacija (VIDEO)

15. decembar 2009. | broj komentara 2

Insistiraćemo na Zakonu o javnoj imovini, na procesu decentralizacije i regionalizacije, kao i na Zakonu o izborima jer su to suštinske pretpostavke razvoja lokalne samouprave, rekao je Boris Tadić, predsednik Srbije na 37. skupštini Stalne konferencije gradova i opština

Svi funkcioneri podneće nove izveštaje o imovini

30. septembar 2009. | broj komentara 0

Svi funkcioneri u Srbiji moraće posle 1. januara 2010. godine, kada počne primena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, da podnesu kompletne izveštaje o imovini i prihodima na novim obrascima, saopšteno je danas.

I Miloševićevići će morati da dokazuju poreklo imovine

28. maj 2009. | broj komentara 0

Finansijska istraga za oduzimanje imovine stečene kriminalom pokrenuta je i protiv Mirjane Marković i Marka Miloševića, koji se sumnjiče da su predvodili organizovanu kriminalnu grupu švercera cigareta od 1996. do 2001, saznaje „Blic”.

Firme iz Slovenije pozvane na dogovor o imovini u Srbiji

18. mart 2009. | broj komentara 0

Slovenačko Ministarstvo ekonomije pozvalo tamošnje kompanije da reše pitanje imovine kompanija iz SFRJ na teritoriji Srbije tako što će postići dogovor sa sadašnjim vlasnicima i to na vreme prijaviti Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.

Vlada Srbije raspolaže sa 128 stanova

18. mart 2009. | broj komentara 0

Vlada Srbije raspolaže 128 stanova, izjavila predsednica Vladine Stambene komisije i ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović.

Produžen rok za sporazum o imovini društvenih firmi SFRJ

23. februar 2009. | broj komentara 0

Vlada Srbije je za tri meseca, do 31. maja 2009, produžila rok u kom društvena preduzeća iz Srbije moraju da urede imovinsko-pravne odnose s firmama-osnivačima iz SFRJ.

Opštine i Vojvodina ponovo će posedovati imovinu

6. oktobar 2008. | broj komentara 0

Nov zakon o javnoj svojini predviđaće da pokrajinski i organi lokalne uprave imaju pravo javne svojine i svojine (privatne), rekao je Slobodan Ilić, državni sekretar u Ministarstvu finansija na prvoj javnoj raspravi o Zakonu o javnoj svojini u Palati Srbije.

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.