emg home
RSS

Tema:   Recesija

IZIT: Srbija u recesiji

9. maj 2012. | broj komentara 0

Srbija je u recesiji, izjavio danas saradnik Instituta za tržišna istraživanja Saša Đogović.

Italija ušla u recesiju

12. mart 2012. | broj komentara 0

 Italija zabeležila pad bruto društvenog proizvoda od 0,7 odsto u četvrtom tromesečju 2011, u odnosu na prethodno tromesečje, navodi državni statistički institut Istat.

Ren: Privreda zone evra u blagoj recesiji

6. mart 2012. | broj komentara 0

Komesar Evropske unije za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren izjavio danas da je evrozona u blagoj recesiji.

Evropska recesija usporiće u 2012. svetsku ekonomiju

24. januar 2012. | broj komentara 0

Recesija u Evropi usporiće u ovoj godini svetsku ekonomiju, prognozirao je danas Međunarodni monetarni fond (MMF), pozivajući svetske lidere da se više usredsrede na privredni rast nego na smanjenje budžeta.

Lagard: Sumorni izgledi za svetsku privredu

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard rekla je danas da su prognoze za globalnu privredu dosta sumorne u ovom trenutku i da će biti potrebno da sve zemlje preduzmu konkretne mere da bi se rešila rastuća dužnička kriza u Evropi.

Peking: Kina ne može da spasava prezduženu Evropu

3. decembar 2011. | broj komentara 0

Kina ne može da koristi svoje devizne rezerve da bi spasavala prezaduženu Evropu, izjavila je pomoćnica kineskog ministra spoljnih poslova Fu Jing.

Mario Dragi traži veće fiskalno jedinstvo u zoni evra

1. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi (Draghi) izjavio je da 17 zemalja zone evra moraju čvršće da se ujedine kako bi izbegle novu dužničku krizu.

Evropa tone u recesiju pre kraja godine?

23. novembar 2011. | broj komentara 0

Eksperti druge po veličini nemačke banke "Komercbank" očekuju da će ekonomija Evrope već do kraja godine skliznuti u novu recesiju, na šta ukazuju vodeći makroekonomski indikatori, objavljeno je danas u Berlinu.

EU upozorava na mogućnost recesije u zoni evra

10. novembar 2011. | broj komentara 0

Evropska unija smanjila procenu privrednog rasta u zoni evra za sledeću godinu, upozoravajući da postoji mogućnost povratka u recesiju.

Eksperti: Posle "crnog četvrtka" nova recesija?

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Cene akcija u Evropi i Aziji i danas su nastavile da padaju, posle jučerašnjeg "crnog četvrtka", kada su drastično smanjene, a eksperti upozoravaju na mogućnost pojave još jedne globalne recesije.

Slovenija je izašla iz recesije

1. mart 2011. | broj komentara 0

Slovenija je u februaru zabeležila nultu inflaciju a u 2010. godini rast privrede je bio 1,2 odsto.

CBCG: Crna Gora izašla iz recesije

28. decembar 2010. | broj komentara 0

Bruto domaći proizvod Crne Gore u devet meseci 2010. oko dva odsto veći nego u istom periodu 2009, pa je ekonomija izašla iz recesije, saopštila Centralna banka Crne Gore.

Paket pomoć EU Irskoj "težak" od 45 do 90 milijardi evra

16. novembar 2010. | broj komentara 0

Evropska unija bi mogla da odobri Irskoj paket finansijske pomoći "težak" od 45 do 90 milijardi evra, u zavisnosti od toga da li će vlada u Dablinu taj novac upotrebiti i za podršku ugroženim domaćim bankama, objavljeno je danas u Briselu.

EK:Crna Gora se polako izvlači iz recesije

18. oktobar 2010. | broj komentara 0

U Crnoj Gori je tokom godine došlo do postepenog rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP), posle pada od 1,5 odsto u prvom tromesečju, industrijska proizvodnja je porasla za 5,6 odsto, a zemlja se krajem godine polako izvlači iz recesije, navodi se u ekonomskoj analizi Evropske

Gajtner: Malo verovatno ponavljanje ekonomskog pada u SAD

21. septembar 2010. | broj komentara 0

Američki ministar finansija Timoti Gajtner ocenio je da nije nemoguće ponovno ekonomsko slabljenje u SAD, ali da da je takav razvoj događaja malo verovatan.

Izlazak SAD iz recesije bolno spor

11. septembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik SAD Barak Obama ocenio je da je ekonomija SAD zabeležila napredak, ali da je izlazak iz recesije "bolno spor".

OECD: Novi talas recesije malo verovatan

10. septembar 2010. | broj komentara 1

Oporavak svetske privrede bi mogao da bude sporiji nego što se očekivalo, ali je novi talas recesije i dalje malo verovatan, posebno ako vlade ne preteraju sa smanjenjem potrošnje, saopštila je Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Ministar: Recesija u Grčkoj blaža od očekivane

26. avgust 2010. | broj komentara 0

Recesija u Grčkoj je blaža nego što je očekivano i privredna aktivnost će ove godine opasti četiri odsto, manje nego što je prognozirano, rekao ministar finansija Jorgos Papkonastantinu.

Obama: Izlazak SAD iz recesije za nekoliko godina

18. avgust 2010. | broj komentara 0

Predsednik SAD Barak Obama ocenio da će biti potrebno nekoliko godina da SAD izađu iz recesije, upozorivši birače pred jesenje izbore za Kongres da bilo koji kandidat koji obećava skoriji oporavak samo želi njihov glas.

Hrvatska izlazi iz recesije

10. avgust 2010. | broj komentara 0

Posle pada privrede u nekoliko uzastopnih kvartala, treći i četvrti trebalo bi da donesu oporavak i izlazak zemlje iz recesije, a takav će se trend nastaviti i 2011, procene su ekonomskih analitičara koje je objavio Večernji list.

Kostić: Čeka nas vruća jesen

3. avgust 2010. | broj komentara 1

Miodrag Kostić, vlasnik ”MK grup” i predsednik udruženja ”Poslodavac”: Najteži deo krize nam tek predstoji. Ostajem u “Privredniku”

"Recesija u Grčkoj blaža nego što se predviđalo"

5. jul 2010. | broj komentara 0

Grčka bi ove godine mogla da ima blažu recesiju nego što se očekuje i namerava da sledeće godine ponovo počne da izdaje obveznice na međunarodnim tržištima, izjavio je danas grčki ministar finansija Jorgos Papakonstantinou.

Triše: Nema opasnosti od nove recesije

5. jul 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropske centralne banke Žan Klod Triše isključio mogućnost nove recesije, uprkos slabim ekonomskim pokazateljima vodećih svetskih privreda, objavljenim prošle sedmice.

Irska izašla iz recesije

1. jul 2010. | broj komentara 0

Irski bruto domaći proizvod porastao u prvom tromesečju 2,7 odsto u poređenju s prethodnim, što znači da je ta zemlja zvanično izašla iz recesije, objavila državna agencija za statistiku.

Stamenković: Preuranjena ocena o izlasku iz recesije (VIDEO)

11. maj 2010. | broj komentara 0

“Kategorički tvrdimo da ocena statistike o izlasku iz recesije još uvek ne može biti valjana, jer je preuranjena i nije zasnovana na validnim činjenicama”, izjavio je danas Stojan Stamenković, urednik časopisa Makroekonomske analize i trendovi (MAT).

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.