emg home
RSS

Tema:   Ustavni sud

Čanak: Dobrica Ćosić mora da odgovara

5. jun 2011. | broj komentara 3

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio zabranu neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući neke akademike.

Ustavni sud odložio odluku o zabrani Nacionalnog stroja

19. maj 2011. | broj komentara 0

Ustavni sud odložio je danas odluku o zahtevu za zabranu neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" i konstatovao da postoji potreba da se u tom predmetu rasprave još neke bitne činjenice.

Ustavni sud: Zakon o vraćanju imovine crkvama ustavan

20. april 2011. | broj komentara 3

Ustavni sud Srbije nije prihvatio inicijative kojima se osporavala ustavnost Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama.

Koalicija: Ustavni sud da se oglasi o podsticajima građevini

29. mart 2011. | broj komentara 0

Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je danas Ustavni sud da se oglasi o zahtevu te nevladine organizacije za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize.

Snežana Malović: Razmatranje prigovora sudija u martu

4. januar 2011. | broj komentara 0

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila da bi Visoki savet sudstva mogao da bude izabran polovinom februara, pre zakonom utvrđenog roka, i da bi u martu trebalo da počne razmatranje prigovora sudija koje nisu izabrane u postupku opšteg izbora.

Bosa Nenadić ne želi drugi mandat

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Dosadašnja predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić nije danas prihvatila predlog da ostane na čelu te institucije i naredne tri godine pa će do izbora novog predsednika tu funkciju obavljati najstariji sudija Agnes Kartag Odri.

Zatražena obustava nabavki ugovorenih pogađanjem

18. novembar 2010. | broj komentara 0

Koalicija za nadzor javnih finansija i Transparentnost Srbija zatražile su danas od Ustavnog suda da obustavi javne nabavke ugovorene pogađanjem na osnovu Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize.

Sindikat: Pravosudna administracija i dalje je u štrajku

23. oktobar 2010. | broj komentara 0

Sindikat pravosuđa nije prekinuo štrajk, saopštili sinoć predstavnici Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Srbije i najavili da će tužiti ministarku pravde Snežanu Malović zbog neistina iznetih u javnost po tom pitanju.

Nata Mesarović: VSS nije pravio greške u proceduri

6. oktobar 2010. | broj komentara 1

Predsednica Visokog saveta sudstva i Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović izjavila da VSS nije samovoljno postupao i pravio greške u proceduri u postupku opšteg izbora sudija.

Duple funcije stigle u Ustavni sud

14. septembar 2010. | broj komentara 0

Predlog za ocenu ustavnosti izmena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije stigao je u Ustavni sud, a sudija izvestilac za taj predmet biće određen na sednici 16. septembra, rečeno je danas u tom sudu.

Savet: Nezakonita odluka Višeg suda o Luci Beograd

13. septembar 2010. | broj komentara 0

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije ocenio je danas da je nezakonito rešenje Višeg suda u Beogradu kojim se Gradu Beogradu osporava pravo uknjižbe nad zemljištem koje koristi Luka Beograd.

Odlukom Ustavnog suda se ne menja suština uredbe

10. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo zaštite životne sredine i prostornog planiranja saopštilo je danas da se odlukom Ustavnog suda koji je proglasio neustavnom odredbu Zakona o planiranju i izgradnji kojom je regulisana konverzija prava korišćenja nepokretnosti u pravo svojine ne menja suština

Agencija pitanje duplih funkcija prosledila Ustavnom sudu

9. septembar 2010. | broj komentara 0

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Ustavnom sudu Predlog za ocenu ustavnosti izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije kojom je omogućeno da direktno izabrani funkcioneri do kraja mandata zadrže bilo koju drugu funkciju, saopšteno je danas.

NUNS tražio od ombudsmana postupak za ocenu ustavnosti

21. jul 2010. | broj komentara 0

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas od zaštitnika građana Saše Jankovića da pokrene pred Ustavnim sudom Srbije postupak ocene ustavnosti Zakona o elektronskim komunikacijama.

Sudije i tužioci traže prijem kod Tadića

28. jun 2010. | broj komentara 0

Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca predali su danas pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću u kojem mu predlažu sastanak radi sagledavanja problema nastalih opštim izborom sudija i tužilaca.

Svojinska odredba o zemljištu na oceni ustavnosti

9. jun 2010. | broj komentara 0

Ustavni sud je danas pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti odredbe Zakona o planiranju i izgradnji, koja propisuje da zemljište prelazi u svojinu lokalne samouprave ukoliko za godinu od stupanja Zakona na snagu pravo korišćenja zemljišta nije konvertovano u pravo svojine.

Agencija i dalje vodi postupke protiv duplih funkcija

4. jun 2010. | broj komentara 0

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je da Agencija i pored odluke Ustavnog suda vodi postupke protiv funkcionera zbog kršenja drugih odredbi koje zabranjuju dvostruke funkcije i nalažu prenos upravljačkih prava.

Obustavljena primena odredbe o duplim funkcijama

20. maj 2010. | broj komentara 0

Ustavni sud Srbije privremeno je danas obustavio primenu odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije po kojoj su funkcioneri do 1. aprila morali da izaberu jednu funkciju koju će obavljati.

Analize

Tajkuni u Socijalno-ekonomskom savetu

Kapitalci u istoj mreži

Broj 579

23. jun 2011.