emg home
RSS

Tema:   Visoki savet sudstva

Veće tužilaca: Poništena odluka o predlaganju kandidata

6. decembar 2010. | broj komentara 0

Državno veće tužilaca poništilo odluku o predlaganju kandidata za izborne članove stalnog sastava tog tela zbog priprema izmena i dopuna Zakona o Državnom veću tužilaca.

Održana prva rasprava o žalbama neizabranih sudija

15. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsedniica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izrazila je danas nadu da će sudije tog suda u razumnom roku odlučivati o žalbama sudija i tužilaca koji nisu izabrani u postupku opšteg izbora u decembru 2009. godine.

Sindikat pravosuđa traži smenjivanje ministarke pravde

15. novembar 2010. | broj komentara 3

Beogradski odbor sindikata pravosuđa zatražio je danas smenjivanje ministarke pravde zbog potpisivanja sporazuma sa manjinskim sindikatom koji nije bio u štrajku i zbog grešaka u sprovedenoj reformi.

Tadić: Reformu pravosuđa završiti po standardima EU

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Srbija bi trebalo da sledi model organizacije pravosuđa kakav ima EU i da u skladu s tim uzorom dovrši reformu pravosudnog sistema, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić na svečanosti povodom prijema prve generacije polaznika Pravosudne akademije.

Ustavni sud: Savet nije dostavio sve odluke o sudijama

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Visoki savet sudstva do danas Ustavnom sudu Srbije dostavio 330, a ne 355 pojedinačnih odluka sa individualizovanim obrazloženjima neizabranim sudijama, saopštilo Ustavni sud.

Danas počinju razgovori s kandidatima za predsednike sudova

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Prema najavama Visokog saveta sudstvam, danas treba da počnu razgovori s 231 kandidatom koji se prijavio na oglas za izbor predsednika sudova.

VSS: Za sve neizabrane sudije obrazloženje do kraja oktobra

28. oktobar 2010. | broj komentara 0

Visoki savet sudstva završiće do kraja oktobra sve pojedinačne odluke sa individualizovanim obrazloženjima o izboru sudija i dostaviti ih Ustavnom sudu Srbije i neizabranim sudijama, saopštio VSS.

Nata Mesarović: VSS nije pravio greške u proceduri

6. oktobar 2010. | broj komentara 1

Predsednica Visokog saveta sudstva i Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović izjavila da VSS nije samovoljno postupao i pravio greške u proceduri u postupku opšteg izbora sudija.

Ustavni sud odbacio kritike predsednice VSS

30. septembar 2010. | broj komentara 2

Ustavni sud Srbije odbacio je danas kritike predsednice Visokog saveta sudstva Nate Mesarović da u predmetima po žalbama neizabranih sudija, neosnovano sprovodi "kontradiktorni postupak koji važi za razrešenje, a koji nije bio predviđen u vreme izbora".

Malović: Krivični postupci će trajati godinu dana (VIDEO)

29. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Snežana Malović rekla je danas da će krivični postupci ubuduće trajati najviše do godinu dana u krivičnim i dve godine u parničnim materijama, što je standard i u drugim evropskim zemljama.

Dragana Boljević: Troškovi sudova povećani, efikasnost lošija

22. septembar 2010. | broj komentara 4

Društvo sudija Srbije traži od Ministarstva pravde i Visokog saveta sudstva da im dostavi podatke o troškovima novih mreža sudova jer su prema njihovim informacijama sudski postupci višestruko poskupeli posle reforme pravosuđa, pri čemu se ne rešavaju efikasnije.

USS traži od VSS zapisnike o izboru sudija i o radu sudova

16. septembar 2010. | broj komentara 0

Ustavni sud Srbije zatražio je danas od Visokog saveta sudstva da dostavi sve zapisnike o izboru sudija i izveštaje o radu sudova na osnovu kojih je ocenjivao stručnost i osposobljenost sudija.

Moguć i negativan izveštaj EK o pravosuđu

26. avgust 2010. | broj komentara 0

Ako vlasti što pre ne otklone ukazane nedostatke u reformi pravosuđa, izveštaj o napretku u tom delu će biti negativan, rečeno danas u Društvu sudija Srbije povodom najnovijeg pisma koje je zvaničnik EK Pjer Mirel uputio na adresu tog i Udruženja tužilaca Srbije.

Janković utvrdio propuste Visokog saveta u izboru sudija

3. avgust 2010. | broj komentara 0

Zaštitnik građana Saša Janković je danas saopštio da je utvrdio da je Visoki savet sudstva načinio propuste u postupku izbora sudija 2009. godine.

Prijave protiv članova Visokog saveta sudstva

25. jun 2010. | broj komentara 0

Specijalno tužlaštvo za organizovani kriminal ispituje dve krivične prijave koje su protiv članova Visokog saveta sudstva podnele neizabrane sudije, piše danas Politika.

Dragana Boljević: Otkloniti sve primedbe u postupku reizbora

19. maj 2010. | broj komentara 0

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila da je potrebno otkloniti sve nedostatke u postupku reizbora sudija na koje je ukazala i Evropska komisija, a ne samo one koji se odnose na nedostatak obrazloženja u odlukama o prestanku sudijske funkcije i prava

Neizabranim sudijama otpremnine

18. maj 2010. | broj komentara 0

Jedan od načina rešavanja problema sudija koje nisu prošle postupak reizbora jeste da onima koji to budu želeli država ponudi socijalni program i pre okončanja postupka pred Ustavnim sudom, nezvanično saznaje Emg.rs.

Ombudsman pokrenuo postupak kontrole zakonitosti rada Visokog saveta sudstva

15. maj 2010. | broj komentara 1

Zaštitnik građana Saša Janković pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Visokog saveta sudstva u odlučivanju o izboru kandidata za sudijsku funkciju u okviru nove mreže sudova, saznaje Beta.

Ustavni sud odbio zahtev Visokog saveta sudstva

13. maj 2010. | broj komentara 0

Ustavni sud Srbije nije danas prihvatio zahtev Visokog saveta sudstva da “zastane” sa odlučivanjem o ustavnim žalbama neizabranih sudija, kako bi imali dovoljno vremena da spreme odgovore na žalbe sa navedenim individualizovanim razlozima.

EK: Preispitati postupak reizbora sudija

29. april 2010. | broj komentara 1

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila danas da je Evropska komisija pozvala vlasti u Srbiji da preispitaju postupak reizbora sudija i tužilaca.

Nata Mesarović: Sudija ima pravo na odluku

27. april 2010. | broj komentara 0

Predsednica Vrhovnog saveta sudstva Nata Mesarović izjavila da nije srećna zbog odbacivanja optužnice protiv šest navijača zbog pretnji novinarki Brankici Stanković, ali da tom slučaju ne treba davati vansudsku konotaciju.

Zahtevi za preispitivanje odluke o Brankici Stanković

23. april 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo pravde će od Visokog saveta sudstva tražiti preispitivanje odluke Prvog osnovnog suda u Beogradu o odbacivanju optužnice protiv šest navijača zbog pretnji novinarki Brankici Stanković, izjavio državni sekretar u Ministarstvu Slobodan Homen. Ministarka

Mesarović: Vratilo se najgore vreme kad prisluškuju sudije

22. april 2010. | broj komentara 2

Predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović izjavila sinoć, povodom zahteva Srpske napredne stranke da podnese ostavku, da se u Srbiju vratilo najgore vreme, u kom bilo ko može da prisluškuje zvaničnike pravosuđa.

Tužilaštvo pozvalo Cvijana da dostavi dokaze

20. april 2010. | broj komentara 0

Javno tužilaštvo pozvalo danas bivšeg vršioca dužnosti generalnog sekretara predsednika Srbije Vladimira Cvijana da Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal dostavi sve dokaze o nezakonitim radnjama koje tvrdi da poseduje.

Nata Mesarović: Višem sudu u Beogradu nedostaju sudije

5. april 2010. | broj komentara 1

Predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović ocenila da Višem sudu u Beogradu nedostaju sudije i najavila da će posle dopunskog konkursa za izbor sudija biti odlučeno da li će biti novih prijema u pravosuđu.

 • POČETNA
 • 1
 • 2

Analize

Investiciona mapa Srbije

Buđenje juga

Broj 552

16. decembar 2010.

 • Paralelni intervju

  Srđan Radovanović i Saša Vlaisavljević
 • I pre no što je počeo da se primenjuje, novi model ekonomskog rasta mora da se menja

  Život gori od prognoza
 • Pad Ive Sanadera

  Zemlja apsurda
 • Robert Prosinečki po drugi put u Crvenoj zvezdi

  Udarnik na Marakani