emg home
RSS

Arhiva vesti

PRESSEK

Prijave protiv članova Visokog saveta sudstva

25. jun 2010. | 08:30

Izvor: "Politika"

Specijalno tužlaštvo za organizovani kriminal ispituje dve krivične prijave koje su protiv članova Visokog saveta sudstva podnele neizabrane sudije, piše danas Politika.Kako piše list, u krivičnim prijavama navedeno je da su članovi Visokog saveta sudstva, prilikom izbora sudija, "svesno koristili neistinite podatke Ministarstva pravde".

Ova informacija Politici je potvrđena u Specijalnom sudu. Zamenik specijalnog tužioca za organizovani kriminal već je preduzeo određene mere i zatražio od članova Visokog saveta sudstva informacije povodom navoda u krivičnim prijavama.

Prema saznanjima Politike, prijave protiv članova VŠ-a podnele su neizabrane sudije iz dva manja grada u Srbiji.

Istovremeno, Blic piše da je Ministarstvo pravde pred Visokim savetom sudstva pokrenulo razrešenje sudije Jelene Milinović, koja je oslobodila taksistu osumnjičenog da je seksualno maltretirao jednu devojku.

List piše da je sudija Milinović iz Prvog osnovnog suda u Beogradu, nakon puštanja na slobodu navijača koji su pretili novinarki Brankici Stanković, u žižu javnosti ponovo dospela zbog odluke da odbaci optužbe protiv taksiste Radimira Obradovića koga je policajac u civilu prekinuo u "teškom psihofizičkom maltretiranju Beograđanke D. V. (19)".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sudstvo

Institucije: Visoki savet sudstva


Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>