emg home

RSS

Pajtić: Ulažite u Razvojnu banku

26. avgust 2010. | 17:41

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozvao je danas građane pokrajine i preduzeća da svoju ušteđevinu i depozite usmere u Razvojnu banku Vojvodine."Samim tim imaćemo ne samo bolji standard za svoje porodice zahvaljujući kamatama, nego i razvoj privrede Vojvodine", rekao je on.

Pajtić je na otvaranju Četvrtog međunarodnog sajma privrede u Subotici, rekao da je Razvojna banka Vojvodine uložila velike napore u spasavanje više desetina firmi koje su se našle u teškoj situaciji zbog svetske finansijske krize.

On je kazao da je pokrajinska vlada u ovoj godini uspela da smanji nezaposlenost, uprkos ekonomskoj krizi.

"U uslovima nezapamćene svetske ekonomske krize, uspeli smo da treću godinu za redom smanjimo nezaposlenost. U julu ove godine imamo 5.000 manje nezaposlenih nego u istom mesecu prošle godine", rekao je Pajtić.

On je kazao da je Vlada Vojvodine uspela u tome pre svega zahvaljujući sopstvenim programima za očuvanje radnih mesta i novo zapošljavanje, programima novih tehnologija i novih materijala, kao i aktivnostima pokrajinskog Fonda za privlačenje stranih investicija i Fonda za razvoj.

Na Sajmu privrede predstaviće se više desetina izlagača iz Mađarske, Hrvatske, BiH i Srbije, iz oblasti prehrambene industrije, ratarstva, proizvodnje poljoprivredne mehanizacije i opreme, a biće održano i više stručnih predavanja i susreta, koji će se baviti i regionalnim trendovima u ovim oblastima.

Otvaranju sajma prisustvovali su, između ostalih, i državni sekretar mađarskog ministarstva ekonomije Žolt Bečei i predstavnica hrvatske Privredne komore Božica Marković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Banke

Ličnosti: Bojan Pajtić

Kompanije: Razvojna banka


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>