emg home
RSS

Cvijan: Oko 650 neizabranih sudija u SNS (VIDEO)

13. avgust 2010. | 15:09 16:07

Izvor: Emg.rs

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan rekao je danas da je od hiljadu neizabranih sudija i tužilaca, oko 650 neizabranih sudija prešlo u redove ove partije nakon što je stupila na snagu reforma pravosuđa.„Imamo ljude sa kojima želimo da napišemo novi zakon o uređenju sudova, da usvojimo novu mrežu sudova. Mnogo će nam pomoći časne, poštene sudije koje nisu htele da postupaju po direktivi i ostali su bez posla. Takve sudije su danas u SNS-u“, rekao je Cvijan na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio nekoliko novih članova SNS-a koji su bivši nosioci sudijskih funkcija.

     


On je rekao da će pravni tim naprednjaka za nekoliko dana promovisati program o ozdravljenju pravosuđa, kao i da će u narednom periodu javnost upoznati sa ostalim sudijama koji su članovi SNS-a, a koji nisu prošli postupak reizbora.

„Većina izabranih su članovi DS ili su morali da se učlane u DS da bi prošli reizbor. Mi na ove ljude računamo zato što su stručni, imaju mnogo iskustva, zato što sama činjenica da se nisu svideli Bošku  Ristić i Nati Mesarović znači da su jako, jako stručni“, dodao je Cvijan.

Na pitanje zašto javnosti još uvek nisu predočeni dokazi da je bilo korupcije prilikom reformisanja treće grane vlasti koje je Cvijan pre izvesnog vremena nagovestio, on je odgovorio da je dva puta predao dokaze UBPOK-u.

„Ja sam podneo dokaze i ništa se ne dešava. Evo, tu sam. U Beogradu sam. Ne dešava se ništa. Takvo je srpsko tužilaštvo i srpsko pravosuđe“, objasnio je Cvijan.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeni su novi članovi SNS-a Svetomir Cvetković, nekadašnji predsednik opštinskog suda u Lebanu, Jovica Ilić, predsednik Okružnog suda u Leskovcu, Nikola Pešić, nekadašnji sudija Okružnog suda u Leskovcu, Mitar Đenišić, zamenik predsednika Okružnog suda u Valjevu i Nenad Vujić, advokat iz Beograda.

Cvetković, Ilić, Pešić i Đenišić rekli su da im nije jasno zbog čega nisu prošli postupak reizbora, kao i da su među naprednjacima jer veruju da „jedino SNS može vratiti dostojanstvo ovoj državi“.

„Odlučio sam da uđem u politiku jer sam shvatio da nema institucija u ovoj državi i da samo jedna zdrava poilitička snaga može da preokrene situaciju u ovoj državi“, rekao je Pešić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sudstvo, Stranke

Ličnosti: Vladimir Cvijan

Institucije: SNS


Unesite tekst komentara:

13. avgust 2010. 16:54:39

| Dragan

1

A gde je otislo nezavisno sudstvo ako ga je ikada i bilo. Sutra kada SNS dodje na vlast stradace sudije koje nisu u stranci.Okreni,obrni ode Srbija u tri lepe...

<<

11. oktobar - 17. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi

  • Nikolić: Nema koalicije SNS i DSS (VIDEO)

    23. septembar 2010. 17:09 |

  • Sastanak opozicionih stranaka do kraja nedelje (VIDEO)

    21. septembar 2010. 12:09 |

  • SNS i DSS se složile da Evropa ima alternativu (VIDEO)

    20. septembar 2010. 17:09 |