emg home
RSS

Tema:   Bogdan Lisovolik

Misija MMF-a od 18. avgusta o novom aranžmanu

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji od 18. do 31. avgusta, gde će sa srpskim vlastima voditi razgovore o aranžmanu iz predostrožnosti, potvrđeno je u Kancelariji MMF-a u Beogradu.

Sa MMF-om i o posledicama aktuelnih ekonomskih turbulencija

12. avgust 2011. | broj komentara 0

Tokom predstojećih razgovora misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa srpskim vlastima u Beogradu biće reči i o posledicama aktuelnih turbulencija u svetskoj ekonomiji na Srbiju, izjavio je danas stalni predstavnik MMF-a u Beogradu Bogdan Lisovolik.    

Lisovolik: Restitucija bez ugrožavanja budžeta

25. jun 2011. | broj komentara 2

Za Srbiju je neophodno da sprovede restituciju, ali bez ugrožavanje fiskalnih ciljeva, izjavio je danas Bogdan Lisovolik, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji na Letnjem Vivaldi forumu na Mokroj Gori.

Lisovolik: Izgleda da je kriza prošla

19. jun 2011. | broj komentara 0

Životni standard u Srbiji biće bolji iduće godine ako se ostvari projekcija da ekonomski rast 2012. bude 4,5 odsto, ocenio stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik.

MMF: Ispravan stav Fiskalnog saveta o predlogu URS-a

11. jun 2011. | broj komentara 0

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik upozorio da bi usvajanje predloga Ujedinjenih regiona Srbije za decentralizaciju zemlje uvećalo deficit državnog budžeta.

MMF: Pad dohotka zapanjujuća činjenica

16. maj 2011. | broj komentara 0

Šef Misije MMF-a u Srbiji Albert Jeger i stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik ocenili da je drastičan pad dohotka u poslednjih 10 godina zapanjujuća ekonomska činjenica, koja može da objasni nezadovoljstvo građana životnim standardom.

Lisovolik: Srbiji i dalje predstoje reforme

12. april 2011. | broj komentara 0

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio je danas da je dvogodišnji aranžman Srbije s MMF-om kupio odredjeno vreme vlastima, ali da zemlji i dalje predstoji da sprovede strukturne reforme.

MMF: Srbija ispunila dogovoreno

9. april 2011. | broj komentara 0

Srbija ispunjava uslove dogovorene poslednjom revizijom 2-godišnjeg kreditnog aranžmana, odlučio bord direktora MMF.

Lisovolik preporučio liberalizaciju i izvoz

2. mart 2011. | broj komentara 0

Fiskalno rebalansiranje, što brža liberalizacija tržišta i izvozna privreda zasnovana na strukturnim reformama neke su od mera koje je Vladi preporučio Bogdan Lisovolik, šef kancelarije MMF-a u Srbiji.

Misija MMF-a stigla u Beograd

9. februar 2011. | broj komentara 0

Misija Međunarodnog monetarnog fonda doputovala je u Beograd, gde će od sutra voditi razgovore sa srpskim vlastima povodom sedme, poslednje revizije stend-baj aranžmana, pre njegovog isteka u aprilu, potvrđeno je u Kancelariji MMF-a u Beogradu.

Lisovolik: Na kreatorima politike je da obuzdaju rast plata

8. februar 2011. | broj komentara 0

Na kreatorima politike je da istraju u obuzdavanju rasta zarada i završe strukturne reforme, jer za Srbiju, ako želi da postane konkurentna i prosperitetna privreda u okviru EU, ne postoji alternativa politički bolnim strukturnim reformama, ocenio je stalni predstavnik Međunarodnog

Lisovolik: Program sa Srbijom zadovoljavajuće sprovođen

27. januar 2011. | broj komentara 0

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Bogdan Lisovolik ocenio, pred poslednju reviziju stend-baj aranžmana sa Srbijom, u februaru, da su srpske vlasti generalno gledano zadovoljavajuće sprovodile taj program, iako su rezultati varirali na različitim

Lisovolik: 2011. teška, ne nužno teža nego 2010.

31. decembar 2010. | broj komentara 0

Predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio da će 2011. biti teška, ali ne nužno teža od 2010, ocenjujući da će mnogo toga zavisiti od poteza Vlade, Narodne banke Srbije, preduzetničke aktivnosti i građana u naporima da sebi obezbede

Lisovolik: Ispunjeni uslovi za odobrenje šeste revizije

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio da je Vlada Srbije ispunila uslove za odobrenje šeste revizije kreditnog aranžmana s Fondom.

Lisovolik: Lakša otplata kredita od februara

16. decembar 2010. | broj komentara 0

Do kraja februara stupiće na snagu zakon koji omogućava preduzećima da teško naplative zajmove reprogramiraju tako da oni mogu redovno da se otplaćuju, kazao je za Emg.rs Bogdan Lisovolik, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji.

Lisovolik: Srbija treba da suzbija utaju poreza

8. decembar 2010. | broj komentara 0

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Bogdan Lisovolik izjavio da Srbija treba da suzbija utaju poreza preko of-šor zona u skladu s najboljom evropskom praksom.

Razgovori sa MMF o reviziji će biti nastavljeni

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije saopštila je danas da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dogovoreno da se nastave razgovori u okviru šeste revizije kreditnog stend baj aranžmana od oko tri milijarde evra. Dogovoreno je vraćanje Zakona o PIO, bez suštinskih promena, u

Krkobabić: Neću sprečavati zahteve sindikata sa kojima se složi MMF (VIDEO)

3. novembar 2010. | broj komentara 0

Jovan Krkobabić, potpredsednik Vlade, rekao je da on ne sprečava da se zahtevi sindikata vezani za penzionu reformu ispune, ukoliko se dobiju podršku države i saglasnost borda Međunarodnog monetarnog fonda.

Šoškić: Dogodine inflacija u planiranom okviru (VIDEO)

2. novembar 2010. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio danas da će u 2011. biti nastavljeni inflatorni pritisci, ali da će na kraju godine inflacija biti u planiranom okviru od 4,5 odsto, sa odstupanjem od plus-minus 1,5 odsto.

Počinje Ekonomski samit Srbije

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Ekonomski samit Srbije 2010. održava se danas i sutra u Beogradu, uz učešće predstavnika Vlade, privrednika i investitora.

MMF: Penzioni sistem Srbije neodrživ i rizičan

19. oktobar 2010. | broj komentara 1

Penzijski sistem Srbije je neodrživ i rizičan, a poseban problem je i rastući broj penzionera, poručili su čelnici Međuanrodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Albert Jeger i Bogdan Lisovolik.

Lisovolik: Broj nenaplativih zajmova će rasti

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik očekuje da će broj nenaplativih zajmova nastaviti da raste, naročito u korporativnom sektoru. On je na skupu o poslovanju preduzeća i banaka u 2011, koji organizuje magazin CorD, kazao da se jasno vidi

Vesna Arsić: Novi model razvoja primenjiv uz određene uslove

8. oktobar 2010. | broj komentara 0

Novi model privrednog rasta ima dobru osnovu za primenu, ali je osnovni izazov to što su i ostale zemlje u fazi traženja i privlačenja stranih investicija, pa će Srbija imati oštru konkurenciju, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog

Cvetković: Za 10 godina BDP u Srbiji 8.000 evra po stanovniku (VIDEO)

8. oktobar 2010. | broj komentara 0

Primena novog model rasta trebalo bi da omogući da u Srbiji za 10 godina bruto domaći proizvod bude 8.000 evra po stanovniku, da broj zaposlenih poraste za 400.000, dok bi produktivnost rada i time konkurentnost privrede trebalo da budu 50 odsto veći, rekao je danas premijer

Cvetković: Ostvarićemo planiran rast BDP-a (VIDEO)

6. oktobar 2010. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da je rast bruto domaćeg proizvoda od 1,2 odsto u prvoj polovini godine manji od očekivanog, ali da je sigurno da će Srbija 2010. završiti s rastom od 1,5 odsto, kako je i planirano. “Rezultat za prvi kvartal ove godine je rast

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.