emg home
RSS

Lisovolik: Program sa Srbijom zadovoljavajuće sprovođen

27. januar 2011. | 12:24

Izvor: Tanjug

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Bogdan Lisovolik ocenio, pred poslednju reviziju stend-baj aranžmana sa Srbijom, u februaru, da su srpske vlasti generalno gledano zadovoljavajuće sprovodile taj program, iako su rezultati varirali na različitim poljima.

Lisovolik je rekao da je program bio prilično uspešan u rešavanju kratkoročnih pitanja kao što je sprečavanje bankarske i valutne krize ili ostvarenje štedljivog, ali ne suviše zategnutog budžetskog deficita.

"Međutim, program je bio manje uspešan u svojoj dugoročnijoj, strukturnoj dimenziji. Na primer, napredak u reformi penzionog sistema i racionalizaciji broja radnika državnog sektora je bio skroman, dok je napredak u poboljšanju poslovne klime bio sporiji nego što se planiralo", istakao je on.

Lisovolik je najavio da će Misija MMF-a u Srbiju doći u drugoj sedmici februara da izvrši sedmu reviziju stend-baj aranžmana, što će biti i poslednja revizija pre isteka aranžmana u aprilu. On je napomenuo da će misija sa srpskim vlastima, kao i obično, voditi razgovore o makroekonomskom razvoju u okviru programa, a posebno o učinku kad je reč o ciljevima postavljenim za kraj 2010. "Takođe će biti reči o preostalim strukturnim reformama, posebno o uspostavljanju mehanizma za restrukturiranje korporativnog duga", dodao je on.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

31. januar - 06. februar 2011.

>>

Povezani naslovi