emg home
RSS

Tema:   Gazprom

Ruski industrijski potrošači plaćaju skuplji gas od Amerikanaca

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Industrijski potrošači u Rusiji, najvećem svetskom proizvođaču prirodnog gasa, plaćaju veću cenu sirovine nego oni u SAD, procena je Bloomberga, posle izvedene kalkulacije koja se temelji na podacima Gazproma.

Tadić: Pregovori s Prištinom ne vode priznanju Kosova

21. novembar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da tehnički pregovori s Prištinom neće dovesti ni do eksplicitnog ni do implicitnog priznanja nezavisnosti Kosova.

Profit Gazpoma 42 odsto veći

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Gazprom saopštio da je ubeležio skoku profita od 42 odsto u prvom kvartalu, na 16,6 milijardi dolara, zahvaljujući povećanju prodaje u Evropi.

EK blokirala jedan od najvećih poslova Gasproma u Evropi

21. jun 2011. | broj komentara 0

Evropska komisija sprečila Gazprom da kupi 50 odsto jedne od najvećih berzi gasa u Evropi, austrijsko gasno čvorište Central European Gas Hub.

Komisija odobrila formiranje Sogas osiguranja

11. maj 2011. | broj komentara 0

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila koncetraciju na tržištu koja će nastati zajedničkim ulaganjem Srbijagasa i ruskog Sogasa u osiguravajuću kompaniju u Srbiji.

Putin i Tadić: Članstvo Srbije u EU uz saradnju sa Rusijom

22. mart - 23. mart 2011 | broj komentara 0

Premijer Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Beogradu da težnja Srbije da postane članica EU nije zabranjavajuća za Rusiju i dodao da je apsolutno moguće da taj proces ide paralelno sa saradnjom Beograda i Moskve. Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da je

Osnovano rusko-slovenačko preduzeće za Južni tok

23. mart 2011. | broj komentara 0

Gazprom i Geoplin plinovodi osnovali su zajedničko preduzeće za projektovanje slovenačke deonice Južni tok.

Severni tok startuje u oktobru

24. februar 2011. | broj komentara 0

Oko 1.000 kilometara gasovoda Severni tok je gotovo i do oktobra bi trebalo da krene gas kroz prvi cevovod, kazao je danas za Emg.rs Hans Urlih Engel, član IO nemačke kompanije BASF-a, koja uz Gazprom i još dve kompanije učestvuje u izgradnji tog projekta.

Počinju istražni radovi za podvodnu deonicu Južnog toka

24. decembar 2010. | broj komentara 0

Gazprom će 2011. godine započeti istražne radove na polaganju podvodne deonice gasovoda Južni tok, izjavio je predsednik upravnog odbora gasnog holdinga Aleksej Miler.

Ruski gas za Letoniju dogodine jeftiniji 15 odsto

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Letonija je postigla dogovor sa ruskim koncernom "Gasprom" o 15-procentnom sniženju cena prirodnog gasa u odnosu na prošlu godinu.

Završena Studija opravdanosti za srpski deo Južnog toka

2. decembar 2010. | broj komentara 1

Srbija je završila Studiju opravdanosti za srpski deo projekta gasovoda Južni tok, saopštili su danas Javno preduzeće Srbijagas i ruski Gazprom.

Studija za Južni tok dostavljena Gazpromu

30. novembar 2010. | broj komentara 0

Studija o izvodivosti gradnje dela Južnog toka kroz Srbiju završena i dostavljena Gazpromu, izjavio generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Gazprom smanjuje investiciije 10 odsto

24. novembar 2010. | broj komentara 0

Savet direktora Gazproma odobrio investicioni program za 2011. 10 odsto manji u odnosu na revidirani investicioni budžet za 2010.

Banatski dvor operativan sledeće godine

17. novembar 2010. | broj komentara 0

Generalni direktor Gaspromeksporta Aleksandar Medvedev potvrdio je danas skori ulazak ruske kompaniju u drugu fazu izgradnje skladišta gasa Banatski dvor u Srbiji, koje bi trebalo da postane operativno tokom naredne godine.

Pad profita Gazproma

8. novembar 2010. | broj komentara 0

Neto profit ruskog Gazproma je u drugom ovogodišnjem kvartalu opao za 12 procenata u odnosu na isti period lane, na 169,73 milijardi rubalja (5,51 milijardi dolara).

Dačić: Srbijagas daje energetsku sigurnost zemlji

18. oktobar 2010. | broj komentara 1

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da Srbijagas obezbeđuje energetsku sigurnost zemlje, što je uslov ekonomske stabilnosti na koju Vlada Srbije može ozbiljno da računa u realizaciji svih razvojnih ciljeva.

Svaki treći čuo za društveno odgovorno poslovanje

14. oktobar 2010. | broj komentara 0

Dve trećine građana Srbije nije čulo za termin “društveno odgovorno poslovanje”, niti razume šta on znači, a 11 odsto može da navede primer korporativne odgovornosti, pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela agencija Synovate u saradnji s nevladinom

Od februara bez grejanja ako gas ne poskupi

24. septembar 2010. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović upozorio na moguće probleme u isporukama gasa toplanama ako taj energent uskoro ne poskupi.

NIS pustio u rad sistem za proizvodnju nafte

19. avgust 2010. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije pustila rad sistem za proizvodnju nafte Šabačka, na naftnom ležištu Kikinda varoš, koji će omogućiti povećanje proizvodnje i iskorišćenje nafte na tom ležištu.

Južni tok ulazi kod Zaječara

13. avgust 2010. | broj komentara 0

Predviđeno je da Južni tok uđe na srpsku teritoriju nedaleko od Zaječara, saopštila je informativna služba ruskog Gazproma, u kome "odlučno isključuju" mogućnost da se Rusija u poslednjem trenutku predomisli i odustane od izgradnje tog gasovoda.

SNS: Tadić da se izvini Gazpromu

12. avgust 2010. | broj komentara 0

Srpska napredna stranka traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da se izvini ruskom partneru, kompaniji Gazprom, zbog pregovora o novoj trasi gasovoda Južni tok s premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.

Gazprom: Mi odlučujemo o Južnom toku, a ne Tadić

11. avgust 2010. | broj komentara 0

Srbija i Bugarska mogu da iznose svoje želje za pravac Južnog toka, ali konačnu reč o trasi kojom će proći gasovod imaće Gazprom, rečeno u Gazpromu kao komentar da Beograd pokušava da preko Bugarske progura ideju da gasovod uđe u Srbiju kod Dimitrovgrada, a ne kod

Komersant: Beograd preko Sofije gura svoju trasu Južnog toka

10. avgust 2010. | broj komentara 0

Srbija je dogovorom sa Bugarskom o ulasku gasovoda Južni tok u Srbiju kod Dimitrovgrada, odlučila da progura svoju ideju trase uz pomoć bugarskih vlasti, ocenjuje danas moskovski dnevnik Komersant.

Gazprom najprofitabilnija kompanija na svetu

12. jul 2010. | broj komentara 0

Gazprom je 2009. bio najprofitabilnija kompanija u svetu, iako se po visini godišnjeg prihoda pozicionirao na 50. mesto u rejtingu 500 najuspešnijih svetskih kompanija koji objavljuje časopis Forčen.

Miler: Oporavak tržišta gasa u 2012.

13. jun 2010. | broj komentara 0

Predsednik uprave ruske kompanije Gasprom Aleksej Miler ocenio je da će se tržište gasa u potpunosi oporaviti u 2012. godini.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.