emg home

RSS

Južni tok ulazi kod Zaječara

13. avgust 2010. | 17:20

Izvor: RTS

Predviđeno je da Južni tok uđe na srpsku teritoriju nedaleko od Zaječara, saopštila je informativna služba ruskog Gazproma, u kome "odlučno isključuju" mogućnost da se Rusija u poslednjem trenutku predomisli i odustane od izgradnje tog gasovoda.U ruskoj kompaniji navode da su u razmatranju samo varijante tačke izlaska gasovoda iz Srbije, uz napomenu da će konačna maršruta biti određena po izradi studije o tehničko-ekonomskoj opravdanosti srpske deonice, koja bi, po planu, trebalo da bude završena u četvrtom tromesečju ove godine.

U Gazpromu ističu da su sa kompanijom Srbijagas ostvarili "konstruktivnu saradnju" na izradi studije o tehničko-ekonomskoj opravdanosti srpske deonice gasovoda.

"Do sada smo uspešno rešavali sva pitanja vezana za realizaciju projekta u Srbiji", ističu predstavnici Gazproma, naglašavajući da ne postoje nesuglasice ni po pitanju varijanti trase Južnog toka preko srpske teritorije.

Komentarišući informacije nekih glasila da će izgradnja prve faze projekta početi do kraja 2011. godine, u Gazpromu ukazuju da nikada nisu saopštili nameru da pokrenu izgradnju iduće godine. Početak realizacije Južnog toka planiran je za 2013. godinu, naglašavaju predstavnici holdinga.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Gasovod, Južni tok

Kompanije: Gazprom


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi