emg home

RSS

SNS: Tadić da se izvini Gazpromu

12. avgust 2010. | 13:09 13:35

Izvor: Emg.rs

Srpska napredna stranka traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da se izvini ruskom partneru, kompaniji Gazprom, zbog pregovora o novoj trasi gasovoda Južni tok s premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.

„Ugled zemlje je narušen jer predsenik Srbije pravi neozbiljne dogovore u smislu medijske najave promene rute Južnog toka. Da li predsednik Srbije danas konfrontira sve nas s našim jedinim dobavljačem gasa?“, zapitala je danas na konferenciji za štampu Zorana Mihajlović-Milanović, predsednica Saveta SNS-a za energetiku.

Ona je rekla da van granica Srbije ne važe kvazipravila u upozorila da ni Vladimir Putin, premijer Rusije, ni Angela Merkel, premijerka Nemačke, nisu dogovarali rutu i promer cevi gasovoda za Severni tok i da to ni Tadić ne treba da radi za Južni tok, već da time treba da se bave inženjeri i stručnjaci.

Zorana Mihajlović-Milanović je dodala da je okvirna ruta gasovoda poznata i da se Srbija s njom ranije saglasila, a da će precizna ruta biti poznata tek kada Gazprom i ENI završe studiju izvodivosti.

„SNS zahteva i da predsednik konačno pokrene pitanje kako je Srbija izgubila 25 odsto vlasništva u Jugorosgasu i pita da li to predsednik ugovora poslove za stranu firmu“, rekla je Zorana Mihajlović-Milanović i podsetila da upravo ta firma već poseduje 60 kilometara gasovoda Niš-Dimitrovgrad.

Ona je rekla da je Ivica Dačić, ministra unutrašnjih poslova, ranije saopštio da je pokrenuta istraga o tome kako je Srbija izgubila 25 odsto vlasništva nad Jugorosgasom, ali da ta istraga nikad nije završena.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Energetika, Severni tok, Južni tok

Ličnosti: Angela Merkel, Boris Tadić, Vladimir Putin, Zorana Mihajlovic-Milanovic, Ivica Dačić, Bojko Borisov

Institucije: Srpska napredna stranka

Kompanije: Gazprom, ENI, Jugorosgas


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Angela Merkel stigla u Beograd

    22. avgust 2011. 23:08 |

  • Pokrenut Severni tok

    08. novembar 2011. 17:11 |

  • Đilas: Nepremostive razlike DS-a i SNS-a

    28. oktobar 2011. 10:10 |