emg home

RSS

Od februara bez grejanja ako gas ne poskupi

24. septembar 2010. | 11:54 18:27

Izvor: Beta

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović upozorio na moguće probleme u isporukama gasa toplanama ako taj energent uskoro ne poskupi.

"Ako gas ne poskupi najmanje 18,2 odsto i toplane Srbijagasu ne isplate dugove, grejanja neće biti već u februaru", izjavio je Bajatović za Press. On je rekao da je sada na potezu Vlada Srbije, koja pod hitno mora da reši taj problem. Bajatović je najavio da će naredne nedelje biti održan sastanak na kom treba da bude odlučeno o procentu poskupljenja gasa i grejanja u Srbiji.

On je rekao da je sa Agencijom za energetiku dogovoreno poskupljenje gasa od 18,2 odsto i upozorio da, ako grejanje ne poskupi, Srbijagas neće imati dovoljno novca da Gazpromu izmiruje obaveze za gas koji stiže iz Rusije.

"Poskupljenje bi realno trebalo da bude 25,1 odsto, ali smo posle konsultacija sa Agencijom za energetiku odlučili da tražimo poskupljenje od 18,1 odsto, s obzirom na to da nam nisu priznati svi troškovi", rekao je Bajatović.

Bajatović je ponovio da Srbijagas neće imati novca da plaća gas do kraja grejne sezone jer više ne može da se zadužuje kod banaka.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Cene gasa

Ličnosti: Dušan Bajatović

Institucije: Vlada Srbije

Kompanije: Gazprom


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi