emg home
RSS

Tema:   Ljubisav Orbović

Oružari najavili protest u Beogradu

6. jun 2011. | broj komentara 1

Radnici fabrike Zastava oružje, koji 15 dana štrajkuju u krugu fabrike, okupili su se danas na centralnom kragujevačkom trgu i najavili su da će u četvrtak protestovati pred zgradom Vlade.

Orbović: Težak položaj radnika, nema energije za proteste

1. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović je ukazao da radnici u Srbiji Prvi maj, Međunarodni praznik rada, dočekuju u veoma teškom položaju.

Cvetković: Jačanje dinara ugrožava izvoz

28. april - 29. april 2011 | broj komentara 0

Nastavak jačanja dinara mogao bi da ugrozi izvoz. Trenutno imamo veću ponudu deviza, što je dovelo do jačanja dinara, ali kad budu dospela inostrana plaćanja države i privrede, odliv deviza će biti veći, pa će dinar slabiti, ocenio danas premijer Mirko Cvetković.

Cvetković: Hitno napraviti crnu listu poslodavaca

29. april 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da hitno treba napraviti takozvanu crna listu, na kojoj će se naći poslodavci koji su kršili zakon.

Potpisan Socijalno-ekonomski sporazum

29. april 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković potpisao danas socijalno-ekonomski sporazum za 2011. s predstavnciima sindikata i poslodavaca, podsetivši da je postignut dogovor da minimalna cena rada bude 102 dinara.

Ljajić: Srbija mora doneti zakon o osiguranju od povreda na radu

28. april 2011. | broj komentara 0

U Srbiji je prošle godine 35 ljudi umrlo zbog povreda na radu, a 73 odsto njih je stradalo u građevinarstvu i industriji, rekao je ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić danas u Smederevu.

Sutra potpisivanje Socijalnog sporazuma

28. april 2011. | broj komentara 0

Socijalni sporazum Vlade, poslodavaca i sindikata biće potpisan sutra, rekao je danas Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku.

Minimalna cena rada ipak 102 dinara

21. april 2011. | broj komentara 0

Članovi Socio-ekonomskog saveta danas usaglasili tekst socijalnog sporazuma, koji će biti potpisan naredne nedelje, a koji podrazumeva da minimalna cena, koja će se primenjivati od juna, bude 102 dinara po satu.

Orbović: Još nema dogovora o minimalnoj ceni rada

6. april 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije je ponovo pokazala neodgovornost jer sindikatima i poslodavcima još nije dostavila predlog sporazuma o minimalnoj ceni rada, izjavio je danas redsednik Saveza samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

Orbović: Okupljanje sindikata na prostoru bivše Jugoslavije

4. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović najavio je danas zajedničke akcije sindikata na prostoru bivše Jugoslavije.

Sindikat traži 105 dinara, poslodavci nude 96

29. mart 2011. | broj komentara 1

Minimalna zarada po satu koju sindikat zahteva je 105 dinara, izjavio predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović. Za poslodavce, kako je rekao predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković, prihvatljivo da minimalna naaknada bude povećana sa

Minimalna cena rada možda i iznad 98 dinara

28. mart 2011. | broj komentara 1

Minimalna cena rada mogla bi da bude podignuta sa sadašnjih 95 na najmanje 98 dinara po satu, a postoji mogućnost da bude i viša, saopšteno je danas na konferenciji za štampu Socijalno-ekonomskog saveta u Vladi Srbije.

Orbović: Dogovor Vlade i sindikata moguć posle konsultacija s MMF-om

2. novembar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio danas da će Vlada Srbije dogovor sa sindikatima o izmenama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju postići posle dodatnih kosultacija s Misijom Međunarodnog monetarnog fonda, koja bi u međuvremenu

U ponedeljak nastavak pregovora Vlade i sindikata

29. oktobar - 30. oktobar 2010 | broj komentara 1

Pregovori sindikata i Vlade Srbije o izmenama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju biće nastavljeni u ponedeljak, pošto konačan dogovor nije postignut, izjavila je danas predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić.

Sutra sastanak predstavnika sindikata i vlade (VIDEO)

28. oktobar 2010. | broj komentara 0

Pregovarački tim pet sindikata prihvatio je danas poziv premijera Srbije Mirka Cvetkovića da sutra razgovara o Predlogu izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, saopštili su sindikati.

Vlada i MMF: Usvajanje Zakona o penzijama pre revizije aranžmana

25. oktobar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije i Međunarodni monetarni fond (MMF) dogovorili su danas da Vlada usvoji izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i uputi ga u Skupštinu pre kraja tekuće revizije kreditnog aranžmana, saopštila je Vlada Srbije.

Vlada povukla predložene izmene Zakona o PIO (VIDEO)

22. oktobar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije povukla iz skupštinske procedure Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Ljajić će predložiti minimalnu cenu rada od 95 dinara

7. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da će predložiti Vladi da se minimalna cena rada poveća sa sadašnjih 90 na 95 dinara.

Sindikalci nezadovoljni predloženim izmenama zakona o PIO

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) izrazili su danas, u razgovoru s predsednicom parlamenta Slavicom Đukić-Dejanović, nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, koje se nalaze u skupštinskoj proceduri od juna.

Bez dogovora o minimalnoj ceni rada (VIDEO)

1. oktobar 2010. | broj komentara 0

Članovi Socio-ekonomskog saveta danas se nisu dogovorili o minimalnoj ceni radnog sata, izjavio ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

Sindikat traži da se povuče predlog zakona o penzijama

29. septembar 2010. | broj komentara 0

Predstavnici sindikata zatražili su danas na protestu u Boru, na kome je, prema procenama, bilo oko 4.000 ljudi, da vlada povuče Predlog izmena Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Protest SSSS sutra u Boru

28. septembar 2010. | broj komentara 0

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) sutra će u Boru održati protest zbog loše ekonomske i socijalne situacije u zemlji i teškog položaja radnika i penzionera.

Orbović: Skup u Kruševcu prvi u nizu radničkih protesta

16. septembar 2010. | broj komentara 0

Nekoliko hiljada radnika iz desetak gradova Srbije danas je na sindikalnom skupu u Kruševcu zatražilo od Vlade Srbije da iz skupštinske procedure povuče predložene izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Orbović: Ne organizujemo protest protesta radi

15. septembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je danas da sindikat očekuje odgovore od Vlade Srbije na postavjene zahteve, i da proteste ne organizuje protesta radi.

Dinkić podržava zahteve za povećanje minimalne cene rada

10. septembar 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić danas je, na sastanku sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) Ljubisavom Orbovićem, podržao zahteve za povećanje minimalne cene rada i najavio veći dolazak stranih

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Tajkuni u Socijalno-ekonomskom savetu

Kapitalci u istoj mreži

Broj 579

23. jun 2011.