emg home

RSS

Oružari najavili protest u Beogradu

06. jun 2011. | 13:59

Izvor: Beta

Grad: Kragujevac

Radnici fabrike Zastava oružje, koji 15 dana štrajkuju u krugu fabrike, okupili su se danas na centralnom kragujevačkom trgu i najavili su da će u četvrtak protestovati pred zgradom Vlade.

Predsednik Samostalnog sindkata Zastava oružja Dragan Ilić je rekao da je današnji protest poruka Vladi da je krajnje vreme da se suoči sa svim problemima. "Odbijanje Vlade da nastavi pregovore sa oružarima je ponovni pokušaj da se ugasi proizvodnja naoružanja. Mi na to ne pristajemo", rekao je Ilić.

Oružari su ponovili da traže poštovanje radničkih prava, rešavanje konflikta dijalogom i kraj politike gašenja radnih mesta i osiromašenja građana.

Na skupu na kome se okupilo oko 2.000 pročitano je i pismo podrške predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Ličnosti: Ljubisav Orbović, Dragan Ilić

Institucije: Savez samostalnih sindikata Srbije, Vlada Srbije, Samostalni sindikat Zastava oružja

Kompanije: Zastava oružje


Unesite tekst komentara:

10. jun 2011. 15:06:46

| DRAGANeskovic

0

Čitajući jutarnju Politiku i na strani 5 informaciju o Vašem organizovanom dolasku u Beograd da one koji su Vas doveli u ovu beznadešnu situaciju pritisnete blokadom ulica u gradu da bi Vam popustili i nečim eventualno i pomogli.
Okuražiću se da Vam ipak skrenem pažnju da ovaj Vaš očajnički potez neće doneti očekivane rezulte. Izlai iz i ove Vaše situacije postoji, samo Vi ga nevidite. "Izlaz uvek postoji". Slobodan sam Vam predložiti da odvojite maksimum 15 minuta da u živom razgovoru spoznate ili bolje rečeno da Vas podsetim gde su Vaši građanski instrumenti jasnog uticaja koji će doneti i više od očekivanih Vaših potreba.
Ako se Vi ne možete nositi sa situacijom,
onda će se situacija nositi sa Vama?
Ja se zovem DRAGANešković,
živim i radim u Beogradu,
telefoni su. 065 3242398, 011 3220457
e-mail.

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi