emg home
RSS

Tema:   Savet Evrope

Autori najboljih priloga o lokalnim samoupravama putuju u EU

25. oktobar 2011. | broj komentara 0

Autori najboljih medijskih priloga u oblasti lokalne samouprave nagrađeni studijskim putovanjem u Strazbur i Pariz, gde će od 14. do 18. novembra posetiti medijske kuće Francuske i institucije Evropske unije.

SE zabrinut zbog netolerancije u srpskom društvu

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Savet Evrope izrazio je danas zabrinutost zbog netolerancije i nasilja prisutnih u srpskom društvu zbog čega su vlasti morale da zabrane javna okupljanja, uključujući i Paradu ponosa u Beogradu.

Počinje zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

2. oktobar - 3. oktobar 2011 | broj komentara 0

Jesenje zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope počinje danas u Strazburu, a među glavnim temama biće palestinsko pitanje i saradnja Saveta Evrope s novim demokratijama u arapskom svetu.

Organizatori Parade: Država je kapitulirala

1. oktobar 2011. | broj komentara 0

Članovi organizacionog odbora Parade ponosa ocenili su danas da je država odlukom da zabrani održavanje Parade kapitulirala i da ne može da izađe na kraj s huliganima.

Srbija treba dodatno da radi na iskorenjivanju diskiminacije

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbija treba da uloži dodatne napore za postizanje posleratne pravde i pomirenja, iskorenjivanje diskriminacije i jačanje slobode medija, ukazao je u izveštaju o situaciji u Srbiji komesar za ljudska prava Saveta Evrope (SE) Tomas Hamarberg.

Dačić: Srbija učinila veliki napredak

20. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić preneo članovima Komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za posmatranje da je Srbija spremna da preduzme sve napore kako bi dobila pozitivnu ocenu ukupnog stanja i uspešno zaključila program posmatranja.

Hamarberg: Novinari ograničeni u radu i slobodnom izražavanju

16. jun 2011. | broj komentara 0

Novinari u Evropi se suočavaju s mnogim problemima koji ograničavaju njihovu mogućnost da rade i izražavaju se slobodno, od pretnji koje trpe, pa čak i ubistava, do zavisnosti od finansijera medija, ocenio je komesar Saveta Evrope za ljudska prava Tomas Hamarberg.

Skupština EFN-a u Beogradu

15. jun 2011. | broj komentara 0

Skupština Evropske federacije novinara počinje danas u Beogradu, a skupu će prisustvovati oko 80 predstavnika novinarskih udruženja i sindikata iz zemalja Evropske unije i regiona.

Marković: Zakon za veće učešće građana u vlasti

1. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je danas da će novi zakon o referendumu i narodnoj inicijativi omogućiti šire učešće građana u vlasti.

SE: Napredak, ali i zamerke Srbiji u borbi protiv rasizma

31. maj 2011. | broj komentara 0

Komisija Saveta Evrope za borbu protiv rasizma i netolerancije (ECRI) je u svom najnovijem izveštaju o Srbiji navela da je ostvaren izvestan napredak na ovom polju, ali i da ostaju neka zabrinjavajuća pitanja, kao što je Zakon o crkvama i verskim zajednicama i praksa sudova

Skupština Srbije o Zakonu o izboru poslanika

24. maj 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije danas je razmatrala amandmane na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, koje, prema recima predlagača, predviđaju ukidanje prakse blanko-ostavki i utvrđuju da se mandati dodeljuju prema redosledu kandidata za poslanike na izbornoj listi.

U Beogradu 30. i 31. maja konferencija o internetu Eurodig

24. maj 2011. | broj komentara 0

Beogradu će 30. i 31. maja biti održana četvrta konferencija Evropski dijalog o upravljanju internetom Eurodig, kojoj će prisustvovati oko 500 učesnika, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

SB UN bez saglasnosti o istrazi o trgovini organima

13. maj 2011. | broj komentara 1

Članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija večeras su se saglasile da je potrebna istraga o navodima iz izveštaja Dika Martija o nehumanom postupanju prema ljudima i trgovini ljudskim organima na Kosovu, ali ne i u vezi s tim ko treba da vodi tu istragu.

Jeremić traži od SE podršku za istragu pod okriljem UN

11. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić pozvao članice Saveta Evrope da podrže pokretanje pune istrage pod okriljem Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom optužbi o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji 1999.

Međunarodni dan slobode medija

3. maj 2011. | broj komentara 0

U Srbiji se danas obeležava 3. maj, Međunarodni dan slobode medija. Novinarska udruženja ukazuju na ugroženost slobode izveštavanja i sve veće siromaštvo medija i novinara.

Protokol o saradnji u izradi medijske strategije

18. april 2011. | broj komentara 0

Ministar za kulturu Predrag Marković i predstavnici šest medijskih udruženja potpisali danas protokol o saradnji koji precizira korake za izradu nacrta medijske strategije.

De Marnak: Tužioci Euleksa proučavaju Martijev izveštaj

15. mart 2011. | broj komentara 0

Šef Euleksa Gzavije Bu de Marnak danas je u Evropskom parlamentu izjavio da su se tužioci te evropske misije na Kosovu "latili izveštaja" Saveta Evrope o organizovanom kriminalu i trgovini ljudskim organizma na Kosovu, i to tako što sad procenjuju da li za to

Đelić: Za nauku 400 miliona evra u naredne tri godine

11. mart 2011. | broj komentara 0

Srbija je iz budžeta u ovoj godini duplirala izdvajanja za nauku koja su dostigla 0,65 odsto BDP-a, rekao je Božidar Đelić, ministar za nauku i tehnološki razvoj na skupu Nauka za budućnost Srbije - bilans prethodne dve i po godine i perspektive, održanom u u Centru Sava.

Žene u Srbiji i EU zarađuju manje od muškaraca

8. mart 2011. | broj komentara 0

Danas, tačno 100 godina od kako je 8. mart postao međunarodni dan dostignuća žena u borbi za ravnopravnost, žene u Evropi manje zarađuju od muškaraca i manje su zastupljene u politici.

Zakon treba da obezbeti veću kontrolu finansiranja stranaka

3. mart 2011. | broj komentara 0

Zakon o finansiranju političkih aktivnosti trebalo bi da obezbedi veću transparentnost i bolju kontrolu stranačkih prihoda i trošenja sredstava, zaključili su danas u Beogradu učesnici okruglog stola na kom je predstavljen nacrt tog zakona.

Mićunović: Pregovarati i tokom istrage

30. januar 2011. | broj komentara 0

Šef delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Dragoljub Mićunović rekao da početak istrage o trgovini ljudskim organima na Kosovu neće uticati na početak pregovora Beograda i Prištine.

Dodik: Ohrabruje podrška Turske dijalogu u BiH

30. januar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio u Banjaluci da namera Turske da podrži unutrašnji dijalog u BiH, ne favorizujući nijednu od strana, ohrabruje gradnju atmosfere poverenja i razvoj ekonomske i privredne saradnje dve zemlje.

Poverenica: U delegaciji u PS SE najmanje dve žene

27. januar 2011. | broj komentara 0

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić ocenila da u delegaciji Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope moraju biti najmanje dve žene i da na to obavezuje i Zakon o ravnopravnosti polova.

Zbog nezastupljenosti žena Srbija privremeno bez prava glasa u PS SE

26. januar 2011. | broj komentara 0

Delegacijama Srbije, Crne Gore i San Marina u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) večeras je privremeno suspendovano pravo glasa zbog nezastupljenosti žena u delegacijama.

Usvojene tri rezolucije o bivšoj Jugoslaviji

26. januar 2011. | broj komentara 0

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) usvojila je danas rezolucije o zaštiti svedoka, pomirenju i dijalogu zemlja bivše Jugoslavije kao i o obavezi članica SE da sarađuju u procesuiranju ratnih zločina.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.