emg home
RSS

Dačić: Srbija učinila veliki napredak

20. septembar 2011. | 19:58

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić preneo članovima Komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za posmatranje da je Srbija spremna da preduzme sve napore kako bi dobila pozitivnu ocenu ukupnog stanja i uspešno zaključila program posmatranja.

"Srbija je za ovih osam godina, koliko je članica Saveta Evrope, učinila veliki napredak, postala država-ugovornica 77 instrumenata SE, preostalih šest je u procesu ratifikacije, a donet je i čitav niz zakona u oblasti pravnog, političkog sistema, donet je niz zakona u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala", rekao je Dačić nakon sastanka s članovima PS SE.

On je podsetio da je Srbija okončala saradnju s Haškim tribunalom i preduzela važne korake u pomirenju svih država u regionu, a jedan od tih koraka bilo je usvajanje Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici.

Dačić je kazao da je upoznao izvestioce sa nastojanjima Srbije da u svim državnim i drugim organima budu zastupljeni pripadnici svih nacionalnih zajednica.

Članovi PS SE su zadovoljni onim što su od sagovornika u Srbiji čuli, navodeći da su impresionirani velikim poslom koji je urađen.

Oni će će u Strazburu podneti izveštaj Komisiji za posmtranje, a 15. decembra biće doneta Rezolucija o stanju u Srbiji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Reforme, Evro-integracije

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: Savet Evrope


Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi