emg home

RSS

Dodik: Ohrabruje podrška Turske dijalogu u BiH

30. januar 2011. | 13:07

Izvor: Beta

Grad: Banjaluka, Sarajevo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio u Banjaluci da namera Turske da podrži unutrašnji dijalog u BiH, ne favorizujući nijednu od strana, ohrabruje gradnju atmosfere poverenja i razvoj ekonomske i privredne saradnje dve zemlje.

Dodik je sinoć posle razgovora sa Ahmetom Davutoluom izjavio novinarima da mu je šef turske diplomatije rekao da Ankara podržava dogovor u BiH i teritorijalno-politički integritet te zemlje, ističući da Ankara smatra da se rešenja u BiH mogu tražiti jedino putem unutrašnjeg dijaloga i dogovora.

"Ovde će saradnja sva tri naroda biti dobra vest za ceo svet. Turska podržava integritet, prosperitet i ekonomski razvoj BiH", kazao je Davutolu. On je naveo da je BiH izazov za sve koji žive u regionu i da je ona kičma stabilnosti Balkana i dodao da je Turska zainteresovana da investira u BiH.

Davutolu je ranije juče u Sarajevu izjavio da Turska želi da pomogne u procesu formiranja vlasti u BiH i da doprinese napretku te zemlje.

On je kazao da je u dvodnevnu posetu BiH doputovao u svojstvu predsedavajućeg Komiteta ministara Saveta Evrope da bi pomogao formiranje vlasti u BiH. Davutolu se u Sarajevu sastao s bošnjačkim članom Predsedništva Bakirom Izetbegovićem i liderima Stranke demokratske akcije, Socijaldemokratske partije BiH i Stranke za BiH Sulejmanom Tihićem, Zlatkom Lagumdžijom i Harisom Silajdžićem.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Politika

Lokacija: BiH

Ličnosti: Milorad Dodik, Haris Silajdzic, Sulejman Tihic, Zlatko Lagumdžija, Bakir Izetbegović, Ahmetom Davutolu

Institucije: Savet Evrope, Stranka demokratske akcije, Stranka za BiH, Socijaldemokratska partija BiH

Kompanije: Politika


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>
PON
31UTO
01SRE
02ČET
03PET
04SUB
05NED
06

Povezani naslovi

  • Ispitan napadač na Ambasadu SAD u BiH

    31. oktobar 2011. 10:10 |

  • Paraglajderi pali na minsko polje na Jahorini

    30. oktobar 2011. 18:10 |

  • Dnevni avaz: Jašarević sledbenik ideologije tekfir

    30. oktobar 2011. 12:10 |