emg home

RSS

U Beogradu 30. i 31. maja konferencija o internetu Eurodig

24. maj 2011. | 17:02

Izvor: Emg.rs

Beogradu će 30. i 31. maja biti održana četvrta konferencija Evropski dijalog o upravljanju internetom Eurodig, kojoj će prisustvovati oko 500 učesnika, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić rekla je da će na tom skupu biti reči o upravljanju Internetom, zaštiti ličnih podataka i sprečavanju svih vrsta zloupotreba Interneta i o borbi protiv sajber-kriminala.

Na skupu će učestvovati predstavnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta, Saveta Evrope, ministarstava i regulatornih agencija, Evropske asocijacije pružalaca Internet-usluga, telekomunikacionih kompanija, Internet-zajednica, Internet-kompanija kao što su Google, Yahoo, Microsoft i Skype, registara Internet-adresa, medijskih udruženja, nevladinih organizacija.

Kako je najavljeno, biće organizovana i mogućnost da se iz centara u 12 zemalja učestvuje daljinski, od čega je devet centara u zemljama Evrope.

Četvrti Eurodig (eurodig.rs) otvoriće premijer Mirko Cvetković i Jasna Matić. Prethodna tri su održana u Madridu, Ženevi i Strazburu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: IT, Internet

Ličnosti: Mirko Cvetković, Jasna Matić

Institucije: EK, Savet Evrope, EP, Evropska asocijacija pružalaca Internet-usluga

Kompanije: Microsoft, Google, Yahoo, Skype

Događaji: Eurodig


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi