emg home
RSS

Tema:   Bojan Marković

Marković: Aranžman s MMF-om sprečava rast premije rizika

17. avgust 2011. | broj komentara 0

NBS pozdravlja spremnost Vlade Srbije da zaključi sporazum iz predostrožnosti sa MMF-om jer bi to doprinelo sprečavanju rasta premije rizika zemlje, kazao je viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković.

NBS očekuje rast BDP-a od tri odsto ove godine

17. avgust 2011. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije ostaje pri ranijim projekcijama rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije od tri odsto u ovoj i 4,5 odsto u 2012.

NBS: Stopa inflacije opada do novembra

17. avgust 2011. | broj komentara 0

Od avgusta do novembra očekuje se dalji pad inflacije usled pada cena hrane, dok bi stopa rasta cena na malo trebalo da bude jednocifrena u prvoj polovini 2012, kazao je viceguverner NBS-a Bojan Marković.

Marković: Do kraja godine jednocifrena inflacija

25. jun 2011. | broj komentara 0

Viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Bojan Marković izjavio je danas da će inflacija u Srbiji u narednom periodu nastaviti da pada, da će do kraja god biti oborena ispod 10 odsto i da će se u 2012. približiti ciljanom okviru.

Marković: Inflacija do kraja godine iznad planiranog okvira

18. maj 2011. | broj komentara 0

Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković izjavio je danas da će do kraja godine inflacija biti veća od gornje granice cilja, odnosno iznad šest odsto, i da će se polovinom naredne godine vratiti u ciljani okvir od 4,25 plus-minus 1,25 odsto.

Marković: NBS će na deviznom tržištu otkupiti 40 miliona evra

18. maj 2011. | broj komentara 0

Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković najavio danas da NBS u narednih mesec dana planira da na deviznom tržištu otkupi 40 miliona evra i tako nadomesti manji deo od 2,3 milijardi evra, koliko je prodala prošle godine da bi sprečila preterano slabljenje dinara i

Marković: Referentna kamatna stopa veća zbog inflacije

8. april 2011. | broj komentara 0

Bojan Marković, viceguverner Narodne banke Srbije, izjavio je danas da je jedan od razloga za povećanje referentne kamatne stope bilo to što je, prema procenama NBS-a, inflacija nešto viša od očekivane.

Ambasador: Italija želi da Srbija dobije status kandidata u 2011.

8. april 2011. | broj komentara 0

Italija podržava Srbiju u nameri da do kraja godine dobije kandidaturu za članstvo u EU, što ne samo da bi predstavljalo ostvarenje strateškog cilja, već i prilika da se poveća priliv stranih investicija, izjavio je danas ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio.

Srbija nema strategiju za povratak stručnjaka u zemlju

31. mart 2011. | broj komentara 1

Srbija nema strategiju ni institucionalni okvir za povratak mladih stručnjaka koji su studirali u inostranstvu, ocenili su danas učesnici tribine "Priliv mozgova, priliv investicija".

Marković: Referentna stopa može samo da raste

16. februar 2011. | broj komentara 0

U narednom periodu pre može doći do povećanja ili zadržavanja referentne kamatne stope na sadašnjem nivou nego do njenog smanjenja, ocenio Bojan Markoivć, viceguverner NBS-a.

Marković: Do kraja godine inflacija ispod šest odsto

16. februar 2011. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije očekuje da će inflacija padati u drugoj polovini 2011. i približavati se cilju projektovanom za ovu godinu od 4,5 plus-minus 1,5 odsto, izjavio danas Bojan Marković, viceguverner NBS-a.

Marković: Potreban nastavak aranžmana s MMF-om

16. februar 2011. | broj komentara 0

Srbija bi posle završetka postojećeg stend-baj aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, trebalo da uđe u novi aranžman iz predostrožnosti s tom međunarodnom finansijskom institucijom, rekao danas Bojan Marković, viceguverner Narodne banke Srbije.

Marković: Inflacija je problem

17. novembar 2010. | broj komentara 0

Viceguverner NBS Bojan Marković rekao je da je inflacija problem i da je cilj Centralne banke da ona bude jednocifrena.

NBS: Dinar oslabio zbog niskog priliva kapitala

17. novembar 2010. | broj komentara 0

U trećem kvartalu ove godine dinar je prema evru oslabio 3,6 odsto, a u oktobru 0,8 odsto, čemu su najviše dopineli povećana premija rizika zemlje, nizak priliv kapitala po osnovu stranih direktnih investicija i razduživanje banaka i preduzeća prema inostranstvu, rekao

NBS: Moguće novo povećanje referentne stope

17. novembar 2010. | broj komentara 0

Bojan Marković, viceguverner Narodne banke Srbije, rekao da su u narednom periodu verovatni povećanje referentne kamatne stope i restriktivnost monetarne politike ako se inflatorni pritisci nastave.

Lisovolik: Broj nenaplativih zajmova će rasti

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik očekuje da će broj nenaplativih zajmova nastaviti da raste, naročito u korporativnom sektoru. On je na skupu o poslovanju preduzeća i banaka u 2011, koji organizuje magazin CorD, kazao da se jasno vidi

U Srbiji šest miliona platnih kartica

22. septembar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji je dosad izdato više od šest miliona platnih kartica, debitnih i kreditnih, što je 80 odsto broja stanovnika, rekao je za Emg.rs viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković pre početka skupa Budućnost platnih kartica, koji organizuje Ekonom:east Media Group.

Marković: Inflacija u planiranim okvirima

16. septembar 2010. | broj komentara 0

Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković izjavio je da se inflacija vratila u planirane okvire, ali da je NBS zabrinuta zbog brzine kojom se ona povećala.

Moguć dalji rast referentne kamatne stope

8. septembar 2010. | broj komentara 0

Viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Bojan Marković izjavio je za novi broj magazina Ekonom:east da kretanje referentne kamatne stope zavisi od budućih ekonomskih kretanja, te da se, ukoliko faktori koji utiču na povećanje pritisaka na rast cena pokažu značajnijim nego

Viceguverner: Visoka izloženost deviznom riziku

17. avgust 2010. | broj komentara 0

Viceguverner Narodne banke Srbije Bojan Marković ocenio da su srpska država, kompanije i građani visoko izloženi deviznom riziku.

Gligorov: Politika brana za novi ekonomski program oporavka

12. avgust 2010. | broj komentara 0

Iako posle snažne recesije čak i stagnacija deluje kao oporavak, Srbija bi uskoro mogla da se suoči s rastom nelikvidnosti preduzeća, a posledično i nenaplativih kredita banaka. Problema neće biti pošteđeno ni stanovništvo, čiji dohoci u evrima padaju, neki ostaju i

Viceguverner: Očekuje se spor oporavak privrede

11. avgust 2010. | broj komentara 0

Očekujemo spor oporavak privrede u narednom periodu, a procenjujemo da će rast bruto domaćeg proizvoda biti oko 1,5 odsto ove godine i oko tri odsto 2011, rekao viceguverner Bojan Marković predstavljajući izveštaj o inflaciji za avgust.

NBS: Dinar se stabilizovao

11. avgust 2010. | broj komentara 1

Dinar se stabilizovao u poslednjih nedelju dana kao posledica postepenog smanjenje premije rizika u Srbiji i regionu od polovine prošlog meseca, ocenila Narodna banka Srbije.

Bojan Marković: Kurs dinara blago potcenjen

2. avgust 2010. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije ocenila je danas da osnovni makroekonomski pokazatelji ukazuju da je kurs dinara blago potcenjen.

Subvencionisani krediti neće biti van obaveznih rezervi

25. jun 2010. | broj komentara 0

Viceguverner NBS Bojan Marković izjavio je danas da subvencionisani krediti sledeće godine neće biti izuzeti iz obaveznih rezervi banaka kod Narodne banke Srbije (NBS).

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Krediti budućnosti

Skupi i na kašičicu

10. septembar 2010 u 16:01

Futuristički proizvodi banaka ličiće na svoje srodnike iz sadašnjosti, samo što će se teže dobijati i neće biti jeftiniji. U opticaju su keš i refinansirajući zajmovi s verom u bolje sutra kad će se građani i privreda opet odlučivati na dugoročno zaduživanje. Kad je reč o kreditima, građani Srbije u skoroj budućnosti ne mogu da računaju ni na meso, ni na sarmu, već najviše na kupus.

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.