emg home
RSS

Tema:   Cene

Šoškić: Inflacija u padu, cene stabilne

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić izjavio je danas da je u Srbiji trenutno stabilan nivo cena, da inflacija pada i da se očekuje da će u prvoj polovini 2012. godine inflacija biti u projektovanim okvirima za ovu godinu od 4,5 odsto, plus - minus 1,5

Hleb dva dinara jeftiniji

1. oktobar 2011. | broj komentara 0

Hleb Sava od danas je jeftiniji dva dinara, maksimalna prodajna cena vekne je 44 dinara.

Hleb od sutra dva dinara jeftiniji

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Hleb Sava od sutra košta dva dinara manje, 44 dinara.

Kostić: Država da popuni robne rezerve

28. septembar 2011. | broj komentara 0

Vlasnik MK komerca Miodrag Kostić preporučio Vladi da što pre popuni robne rezerve jer situacija u svetu podseća na ekonomsku krizu iz tridesetih godina.

Ulje pojeftinilo šest do 12 procenata

28. septembar 2011. | broj komentara 0

Suncokretovo ulje u trgovinama pojeftinilo između šest i 12 procenata, a očekuje se da će cene ići na dole i narednih meseci zbog dobrog roda uljarica.

Hleb neće poskupeti

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije na današnjoj telefonskoj sednici produžila važenje uredbe kojom je prodajna cena hleba Sava ograničena na 44 dinara, odnosno proizvođačka na 37,33 dinara. Uredba stupa na snagu 1. oktobra, a primenjivaće se šest meseci.

Trgovci: Cene u Srbiji će rasti do deset odsto

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Cene proizvoda u Srbiji će konstantno rasti do deset odsto, samo je pitanje kojom brzinom, a to zavisi od kursa evra, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Sektora trgovine Unije poslodavaca Srbije Goran Kovačević.

NBS: Stopa inflacije opada do novembra

17. avgust 2011. | broj komentara 0

Od avgusta do novembra očekuje se dalji pad inflacije usled pada cena hrane, dok bi stopa rasta cena na malo trebalo da bude jednocifrena u prvoj polovini 2012, kazao je viceguverner NBS-a Bojan Marković.

Kazne do dva miliona dinara za nepoštovanje uredbe o hlebu

26. jul 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede podsetilo je danas da su kazne od 100.000 do dva miliona dinara za nepoštovanje vladine uredbe kojom je utvrđena maksimalna cena od 45,97 dinara za hleb od brašna "T-500".

Petrović: Odluka o ceni hleba pravična

22. jul 2011. | broj komentara 0

Nova cena hleba Sava od 45,97 dinara temelji se na proizvođačkoj ceni od 39 dinara, izjavio ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović, ističući da odluka Vlade o pojeftinjenju hleba od belog brašna T-500 neće nikog ekonomski ugroziti i da će zaštiti građane

Šoškić: Inflacija u junu ispod 13 odsto

11. jul 2011. | broj komentara 0

Narodna banka Srbije očekuje da će u junu međugodišnja inflacija biti ispod 13 odsto, što je posledica usporenja rasta cena poljoprivrednih proizvoda i sezonskog pada cena voća i povrća, rekao je danas guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić.

Evrostat: Struja i telefoniranje najjeftiniji u Srbiji

28. jun 2011. | broj komentara 0

U Srbiji su cene struje, gasa i drugih goriva, kao i troškovi poštanskih usluga, telefona i faksa i održavanja ličnih vozila najniži među 37 evropskih zemalja, objavio je danas evropski statistički zavod Evrostat.

Imlek povećao cene

28. jun 2011. | broj komentara 0

Imlek danas povećao cene mleka i mlečnih proizvoda jedan do tri odsto.

Cvetković: Zadovoljan sam radom rekonstruisane Vlade

21. jun 2011. | broj komentara 2

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je zadovoljan radom rekonstruisane Vlade u prva tri meseca i ocenio da su učinjeni značajni pomaci u svim oblastima, iako ima još dosta da se uradi.

Optimistične prognoze privrednih kretanja

13. jun 2011. | broj komentara 0

Tromesečne i šestomesečne prognoze konjunkturne klime u srpskoj privredi odišu optimizmom, što je rezultat očekivanih stišavanja inflacionih tokova i stabilizacije deviznog kursa domaće valute, pokazala anketa Instituta za istraživanje tržišta.

Pad industrijske proizvodnje i izvoza

7. jun 2011. | broj komentara 0

U martu i aprilu je u Srbiji zabeležen pad industrijske proizvodnje i izvoza, što je jako nepovoljno, ocenili su danas saradnici Ekonomskog institutua.

Prokopijević: Dinar će još jačati a cene neće padati

23. maj 2011. | broj komentara 0

Direktor centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević izjavio je da dinar može da jača još par nedelja ili meseci i da u najboljem slučaju to može da traje do sredine septembra, ali da to neće doprineti padu cena.

Inflacija u aprilu 1,1 odsto

12. maj 2011. | broj komentara 0

Inflacija u aprilu, merena indeksom potrošačkih cena, bila je 1,1 odsto, a u prva četiri meseca ove godine 6,7 odsto, saopštio Zavod za statistiku. Međugodišnja inflacija u aprilu dostigla je 14,7 odsto.

Šoškić: Za inflaciju krive velike cene hrane

7. maj 2011. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić kazao je da je najveći deo trenutne inflacije posledica rasta cena hrane i da je to bitnim delom posledica odsustva zdrave konkurencije na tržištu proizvodnje, otkupa i prometa poljoprivrednih proizvoda.

Šoškić: Bez odlaganja sprovesti sistemske mere

20. april 2011. | broj komentara 0

Aktuelni inflatorni pritisci u Srbiji pre svega su izazvani nestabilnošću na tržištu prehrambenih proizvoda, zbog čega bi bez odlaganja trebalo doneti i sprovesti sistemske mere za stabilizaciju tog tržišta i bitno smanjenje nestabilnosti cena hrane, naveo je guverner

BAT pojeftinio cigarete

13. april 2011. | broj komentara 0

British American Tobacco snizio cene cigareta Lucky Strike i Pall Mall.

EK: Socijalna situacija izazov za Vladu

11. april 2011. | broj komentara 0

Deset glavnih ciljeva koje je srpska vlada postavila u martu i koje želi da sprovede do početka iduće godine pred sobom će imati izazov u konfliktnoj socijalnoj situaciji, ocenila je Evropska komisija u najnovijoj ekonomskoj analizi.

Šoškić: Inflacija će biti u planiranim okvirima, a kurs stabilan

11. april 2011. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke srbije Dejan Šoškić rekao je da je inflacija u prva tri meseca bila 5,5 odsto, a da su regulisane cene povećane, računajući poskupljenje struje, 7,5 odsto. To je, kako je naglasio, pola procentna poena više nego što je dogovoreno s Vladom. „Vlada,

EK: Skroman rast BDP-a

10. april 2011. | broj komentara 0

Evropska komisija utvrdila da je rast bruto domaćeg proizvoda u Srbiji dostigao skromnih 1,8 odsto.

Cene hrane u Srbiji trebalo bi da se stabilizuju u maju

7. april 2011. | broj komentara 0

Cene hrane u Srbiji trebalo bi da se stabilizuju i počnu da padaju u drugoj polovini proleća, početkom maja, zbog povećane ponude na tržištu, ocenio je danas Vojislav Stanković, iz Centra Privredne komore Srbije (PKS) za naučno istraživački rad.

Analize

Poskupljenje gasa

Cena - da se smrzneš

24. oktobar 2008 u 09:33

Miholjsko leto 2008. ostaće upamćeno po astronomskim poskupljenjima prirodnog gasa i telefonskih impulsa. Kao prva lasta u ovim pripremama za zimu poskupela je i struja.

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.