emg home
RSS

Tema:   Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije

Ministarstvo: Očekuje se 600 miliona dolara investicija iz SAD

28. mart 2012. | broj komentara 0

Agencija SAD za osiguranje privatnih investicija odlučila da obnovi investicione aktivnosti u Srbiji posle rešenja spora Srbije i američke kompanije Uniworld, saopštilo Ministarstvo za ekonomiju.

Podsticajna sredstva za "gazele"

29. februar 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo za ekonomiju raspisalo konkurs za dodelu bespovrtnih sredstava malim i srednjim preduzećima s tendencijom brzog rasta, tzv. gazelama, ukupno 30 miliona dinara.

Počeo projekat za podršku ženama preduzetnicama

13. jul 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Woman) počeli su danas realizaciju projekta "Unapređenje podrške ženskom preduzetništvu u Srbiji".

Petković: Prilagoditi objekte osobama sa invaliditetom

6. jun 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu za ekonomiju Goran Petković izjavio danas da su u Srbiji neki objekti prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom, ali da na tome još mora da se radi.

Sindikat traži pomoć države ili radni stečaj Jumka

13. maj 2011. | broj komentara 0

Sindikat Jumka iz Vranja predložio Ministarstvu za ekonomiju da preduzme hitne mere kako bi se toj kompaniji obezbedili uslovi za rad ili da uvede radni stečaj.

Država će preuzeti 57 odsto vlasništva Metal sistema

12. april 2011. | broj komentara 0

Država će preuzeti 57 odsto vlasništva u privatnoj kompaniji Metal sistemi, dosadašnji vlasnik zadržaće 33 odsto, a radnici će dobiti 10 odsto vlasništva, saopštilo Gradsko veće samostalnog sindikata Kragujevca.

Otvoren 33. Međunarodni sajam turizma (VIDEO)

24. februar 2011. | broj komentara 0

Na Beogradskom sajmu danas je otvoreni Međunarodni sajam turizma, Sajam vina i Sajam suvenira, koji će trajati do nedelje, 27. februara.

Jasna Matić menja Dinkića

21. februar 2011. | broj komentara 1

Premijer Srbije Mirko Cvetković ovlastio je danas ministre Jasnu Matić, Rasima Ljajića i Snežanu Samardžić-Marković da u narednih 15 dana obavljaju dužnosti ministara ekonomije i regionalnog razvoja, zdravlja i za Nacionalni investicioni plan.

Sretenović: Počela revizija budžeta za 2010.

14. februar 2011. | broj komentara 0

Državni revizori danas počeli kontrolu finansijskih izveštaja za 2010. u četiri ministarstva, čime je počela revizija budžeta za prošlu godinu, izjavio predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović.

Konkurs za podsticaj ulaganja

7. februar 2011. | broj komentara 0

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza u saradnji s Ministarstvom za ekonomiju objavila poziv za dodelu bespovratnog novca za investicije zainteresovanim kompanijama.

Uskoro će biti završena Industrijska politika Srbije

4. februar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Privredne komore Srbije Vidosava Džagić najavila da će uskoro biti završen dokument Industrijska politika Srbije, čije donošenje su pokrenula tri odbora Udruženja za industriju u decembru 2009.

Damjan poboljšao ponudu za BAS

2. februar 2011. | broj komentara 0

Banjalučka kompanija Damjan povećala ponudu cenu za otkup akcija Beogradske autobuske stanice sa 760 na 1.733 dinara po akciji, rečeno u Komisiji za hartije od vrednosti.

Ćirić: Najveći izazovi 2011. inflacija i kurs

18. januar 2011. | broj komentara 0

Najveći izazovi ove godine biće inflacija i depresijacija dinara, izjavio danas na konferenciji Juromani u Beču Nebojša Ćirić, državni sekretar u Ministarstvu za eknomiju.

Ćirić: Subvenionisani krediti krajem januara

17. januar 2011. | broj komentara 0

Subvencionisane kredita iz novog Vladinog programa za ublažavanje negativnih efekata svetske ekonomske krize banke će početi da odobravaju krajem januara, a privrednici i građani moći će da ih podignu pod gotovo istim kamatnim stopama kao i prošle godine, izjavio Nebojša

Ministarstvo ekonomije odustalo od eksproprijacije

30. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo ekonomije Srbije odustalo je od eksproprijacije 82 parcele u industrijskoj zoni Korman polje pošto nije moguće da se u predviđenom roku preuzme zemljište i realizuje ugovor sa Fijatom, saopšile su danas vlasti u Kragujevcu.

Dogovor Ministarstva za ekonomiju i sindikata Zastave

30. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo za ekonomiju, sindikati Zastava automobila i radnici postigli dogovor o socijalnom programu za radnike te firme koji nisu prešli u Fijat automobili Srbija.

Radnici Zastave odbacili predlog Vlade

29. decembar 2010. | broj komentara 1

Radnici Zastava automobila odbacili poslednji predlog Vlade Srbije za rešenje statusa onih koji će biti proglašeni za tehnološki višak i najavili radikalizaciju protesta. U Ministarstvu za ekonomiju kažu da su štrajkači odbijanjem ponude pokazali da žele da ne rade i

Protest radnika Zastave, Ministarstvo ne odustaje

28. decembar 2010. | broj komentara 2

Nekoliko stotina radnika kragujevačke fabrike Zastava automobili održalo danas protest ispred zgrade Skupštine Grada zbog neslaganja sa socijalnim programom Ministarstva za ekonomiju. Ministarstvo saopštilo da neće od odustati od principa da radnici Zastava automobila koji

Ministarka: PDV će (ipak) biti povećan

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Predstavljajući poslanicima predlog budžeta za 2011, ministarka finansija Diana Dragutinović je danas ponovila da će PDV na hotelske usluge biti povećan sa osam na 18 odsto.

Počinje gradnja dela autoputa ka Makedoniji

13. decembar 2010. | broj komentara 0

Državna sekretrka u Ministarstvu za ekonomiju Vesna Arsić najavila da će ovih dana početi gradnja autoputa od Bujanovca do Vranja, na deonici Koridora 10 Srpska Kuća-Donji Neradovac, duga devet kilometara. Gradnje te deonice bi trebalo da bude gotova do polovine 2012.

Počinje podržavljenje Metal sistema

13. decembar 2010. | broj komentara 0

U Ministarstvu za ekonomiju danas potpisan Protokol o merama izlaska iz krize Metal sistema, kojim počinje proces podržavljenja te privatizovane firme, rečeno u sindikatu preduzeća.

Radnici Metals sistema prekinuli štrajk

10. decembar 2010. | broj komentara 0

Radnici Metals sistema iz Kragujevca prekinuli sinoć višemesečni štrajk i napustili zgradu Poreske uprave gde su protestovali dve sedmice.

Štrajkači traže da sami organizuju proizvodnju

26. novembar 2010. | broj komentara 0

Štrajkački odbor fabrike Metal sistemi predložio Ministarstvu ekonomije da iz tog preduzeća bude izdvojen deo za proizvodnju krupnih lanaca i omogućeno radnicima da sami organizuju proizvodnju.

Počela konferencija o biznis-inkubatorima

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Dvodnevna konferencija Biznis i tehnološki inkubatori, Instrument razvoja regiona, na kojoj će iskustva u razvoju malih i srednjih preduzeća uz pomoć biznis-inkubatora razmeniti osam zemalja regiona, počela danas u Beogradu.

Vlada usvojila rebalans budžeta (VIDEO)

18. novembar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je danas rebalans budžeta za 2010. godinu kojim je predviđen deficit od 120 milijardi dinara što je za 13 milijardi više nego što je bilo prvobitno predviđeno Zakonom o budžetu za 2010. godinu.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.