emg home

RSS

Počela konferencija o biznis-inkubatorima

23. novembar 2010. | 17:17

Izvor: Tanjug

Dvodnevna konferencija Biznis i tehnološki inkubatori, Instrument razvoja regiona, na kojoj će iskustva u razvoju malih i srednjih preduzeća uz pomoć biznis-inkubatora razmeniti osam zemalja regiona, počela danas u Beogradu.

Biznis-inkubator je instrument razvoja malih i srednjih preduzeća, koji se u svetu razvijao osamdesetih, u zemljama u tranziciji devedesetih, a u Srbiji i regionu krajem devedesetih i početkom ove decenije, rekla je direktorka Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Gordana Danilović-Grković.

Biznis-inkubator je prostor u kom, uz profesionalno savetovanje i pomoć menadžmenta, poslovanje počinju mala i srednja preduzeća. Inkubator im pruža mogućnost da dele zajedničke prostorije pod veoma povoljnim uslovima.

Cilj konferencije je da se uporede modeli biznis-inkubatora u zemljama regiona, kako bi zemlje-učesnica poboljšale svoj način pomoći malim i srednjim preduzećima.

Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije Dragijana Radonjić-Petrović istakla je da je procenat uspešnosti preduzeća koja počnu rad u biznis-inkubatorima u proseku tri puta veći od onih koja počnu rad na klasičan način.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Biznis inkubatori, Mala i srednja i preduzeća

Ličnosti: Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Dragijana Radonjić-Petrović, Gordana Danilović-Grković

Institucije: Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta

Događaji: Biznis i tehnološki inkubatori, Instrument razvoja regiona


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi