emg home

RSS

Počinje podržavljenje Metal sistema

13. decembar 2010. | 12:56

Izvor: Beta

U Ministarstvu za ekonomiju danas potpisan Protokol o merama izlaska iz krize Metal sistema, kojim počinje proces podržavljenja te privatizovane firme, rečeno u sindikatu preduzeća.

Usvajanjem protokola koji je predložilo Ministarstvo prekinut je protest radnika preduzeća koji je trajao 17 dana. Protokol su potpisali državni sekretar u Ministarstvu Nebojša Ćirić i predsednik sindikata firme Miloš Tanasković, koji je rekao da protokol predviđa da država preuzme 100 odsto kapitala preduzeća, restrukturiranje firme, zalaganje Ministarstva za nalaženje strateškog partnera, socijalni program za radnike koji ne žele da ostanu u preduzeću, nastavak poslovanja preduzeća i organizovanje proizvodnje.

"Država, međutim, nema obavezu da izmiri dugovanja nastala pre podržavljenja firme, a obavezala se da obezbeđuje deo zarada zaposlenih", rekao je Tanasković.

"Metal sistemima zaposleno je oko 280 radnika i oni neće dolaziti u fabriku do kraja sedmice, a povratak na radna mesta zavisi od tempa kojim će biti realizovan dogovor s Ministarstvom", rekao je Tanasković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi