emg home

RSS

Kompanija Lames dobila subvencije od 1,74 miliona evra

09. novembar 2011. | 15:59

Izvor: Beta

Italijanskoj kompaniji Lames danas su dodeljene subvencije od 1,74 miliona evra za zapošljavanje 249 radnika, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

"Lames" planira da izgradi fabriku u Sremskoj Mitrovici za proizvodnju dizača prozora u automobilskoj industriji za kupce u Evropskoj Uniji.

Proizvodnja bi trebalo da počne na proleće iduće godine, a da ceo projekat bude završen do kraja 2013. godine.

Ugovor o budžetskim podsticijima za investicije u Srbiji sa predstavnicima Lamesa potpisao je ministar ekonomije Nebojša Ćirić.

"Ovo je dobar dan za građane Sremske Mitrovice i raduje me što će kompanija Lames grupa u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je stopa nezaposlenosti 20 odsto, investirati osam miliona evra i otvoriti oko 250 novih radnih mesta", rekao je Ćirić.

Izgradnja fabrike te kompanije, kako je ocenio Ćirić, "govori o velikom značaju Fijatove investicije u Srbiji od čijeg je dolaska u proteklih nekoliko godina u Srbiju investiralo preko 110 kompanija iz automobilske industrije".

"Lames je samo jedna u nizu od kompanija koja će snabdevati Fijatov novi model koji će se proizvoditi u Kragujevcu", izjavio je Ćirić i istakao da će se iz te fabrike izvoziti proizvodi i za Pežo, Citroen, BMV i druge velike proizvođače automobila.

Lames grupa, koja zapošljava 405 radnika, u 2010. godini je imala prihod veći od 100 miliona evra. To je treći najveći snabdevač prozorskim podizačima i sistemima vrata u automobilskoj industriji u Evropi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Subvencije, Auto industrija

Ličnosti: Nebojša Ćirić

Kompanije: Lames


Unesite tekst komentara:

<<

21. novembar - 27. novembar 2011.

>>