emg home

RSS

Damjan poboljšao ponudu za BAS

02. februar 2011. | 13:21

Izvor: Emg.rs

Banjalučka kompanija Damjan povećala ponudu cenu za otkup akcija Beogradske autobuske stanice sa 760 na 1.733 dinara po akciji, rečeno u Komisiji za hartije od vrednosti.

Za otkup akcija BAS inicijalnu ponudu su, pored Damjana, dali slovenački investicioni fond Proinvestments, 770 dinara, i Kruna-komerc iz Beograda, 1.000 dinara po akciji.

Sva tri ponuđača su do danas imala mogućnost da Komisiji za hartije od vrednosti dostave poboljšanu ponudu, koja se zatvara 7. februara, ali je veću cenu ponudila samo kompanija Damjan.

Damjan je skinuo ograničenje da će ponuda biti uspešna ako budu dati nalozi za prodaju najmanje 32 odsto akcija, što znači da će otkupiti sve ponuđene akcije.

Država je vlasnik 40 odsto akcija BAS-a a ostale akcije su u vlasništvu manjinskih akcionara, uglavnom sadašnjih i bivših radnika BAS-a. Predstavnici Ministarstva za ekonomiju su izjavljivali da država neće prodati svoj paket akcija u BAS-u nijednom ponuđaču i da je najbolje rešenje za BAS da ga preuzme Grad Beograd.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi