emg home
RSS

Tema:   Vojislav Šešelj

Šešelj odbio da se izjasni, tvrdi da nema pravnu pomoć

4. novembar 2011. | broj komentara 0

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj odbio je danas da se pred Haškim tribunalom izjasni o krivici po dopunjenoj trećoj optužnici za nepoštovanje suda, zbog toga što mu je sud zabranio nenadziranu komunikaciju s pravnim savetnicima.

Završne reči na suđenju Šešelju od 5. marta 2012

31. oktobar 2011. | broj komentara 1

Završne reči optužbe i odbrane na suđenju lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom biće održane od 5. marta iduće godine, piše u večeras objavljenoj odluci pretresnog veća.

Šešelju 18 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Haški tribunal osudio danas Vojislava Šešelja na 18 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, proglasivši ga krivim za objavljivanje informacija o identitetu zaštićenih svedoka iz glavnog procesa koji se protiv njega vodi po optužnici za ratne zločine, uprkos odlukama

Proširena treća optužnica protiv Šešelja

28. oktobar 2011. | broj komentara 0

Haški tribunal proširio je danas treću optužnicu protiv Vojislava Šešelja zbog nepoštovanja i zakazao izjašnjavanje optuženog o krivici za 4. novembar.

Bramerc: Dinamika suđenja Šešelju - neuspeh

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Glavni tužilac Serž Bramerc (Serge Brammertz) ocenio je danas da je neuspešna "dinamika" suđenja Vojislavu Šešelju pred Međunarodnim tribunalom u Hagu.

Šešelj se neće braniti, traži 10 dana za završnu reč

23. avgust 2011. | broj komentara 0

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nagovestio je danas pred Haškim tribunalom da neće izvoditi dokaze odbrane od optužbi za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Šešeljev svedok lažno svedočio protiv Miloševića

6. jun 2011. | broj komentara 0

Bivši policajac iz Subotice izjavio je danas pred Haškim tribunalom, na suđenju Vojislavu Šešelju zbog nepoštovanja suda, da je 2008. svojom voljom otkrio svoj identitet, iako je kao zaštićeni svedok trebalo da svedoči protiv Šešelja.

Miting SRS prekinut zbog sukoba demonstranata sa policijom

29. maj 2011. | broj komentara 0

Demonstranti okupljeni na protestu Srpske radikalne stranke (SRS) zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića sukobili su se oko 21 sat sa policijom na koju su bacali kamenice, flaše i petarde. Povređeno je više demonstranata i policajaca, a zbog sukoba prekinut je

Robinson: Presuda Šešelju okvirno u spetembru 2012.

24. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson nagovestio u izveštaju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da bi presuda Vojislavu Šešelju, optuženom za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, mogla biti izrečena u septembru 2012.

Nastavak suđenja Šešelju za nepoštovanje suda 6.juna

10. maj 2011. | broj komentara 0

Suđenje Vojislavu Šešelju po optužnici za nepoštovanje suda, koje je počelo krajem februara, biće pred Haškim tribunalom nastavljeno 6. juna, saopštio je danas sud u Hagu.

Sudija: Šešelj nije bio u zločinačkom poduhvatu

5. maj 2011. | broj komentara 1

Predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti ocenio je danas u Hagu da u postupku protiv Vojislava Šešelja pred Tribunalom tužilaštvo nije dokazalo da je Šešelj bio član udruženog zločinačkog poduhvata protiv nesrba koji je predvodio Slobodan Milošević.

Šešelj neće biti oslobođen

4. maj 2011. | broj komentara 3

Haški tribunal danas odbio zahtev za oslobađanje optuženog Vojislava Šešelja, ocenivši da je u nedavno okončanom dokaznom postupku Tužilaštvo izvelo dovoljno dokaza za svih devet tačaka optužnice za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993.

Tribunal u četvrtak o Šešeljevom zahtevu za oslobađanje

1. maj 2011. | broj komentara 0

Odluku o zahtevu Vojislava Šešelja za oslobađanje, posle okončanja dokaznog postupka optužbe, Tribunal u Hagu će objaviti u sredu, 4. maja.

Umro Branislav Crnčević

14. april 2011. | broj komentara 0

Književnik Branislav Crnčević preminuo rano jutros u Beogradu, rečeno je u Srpskoj naprednoj stranci, čiji je član Predsedništva bio.

SRS podržao libijski narod i njegovog vođu

9. april 2011. | broj komentara 1

Funkcioneri Srpske radikalne stranka (SRS) podržali su danas, na skupu u Beogradu, libijski narod i njegovog lidera Moamera el Gadafija u borbi protiv zapadnih država i osudili ponašanje predsednika Srbije Borisa Tadića prema toj zemlji, ocenjujući ga kao "sramno".

Šešelj uz oslobađanje traži 10 miliona evra odštete

9. mart 2011. | broj komentara 2

Optuženi Vojislav Šešelj ponovio je danas pred Tribunalom u Hagu zahtev da bude oslobođen, tražeći i odštetu od 10 miliona evra zbog dugog pritvora, a tužioci su tvrdili da su dokazali njegovu krivicu za teške zločine.

Tužilac: Odbaciti Šešeljev zahtev za oslobađanje

8. mart 2011. | broj komentara 0

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas od sudija da odbace zahtev Vojislava Šešelja za oslobađanje, tvrdeći da je izvelo dovoljno dokaza o Šešeljevoj odgovornosti za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Šešelj zatražio oslobađanje i odštetu

7. mart 2011. | broj komentara 0

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je danas od Haškog tribunala da ga oslobodi pošto tužilaštvo, kako tvrdi, tokom svog dokaznog postupka nije dokazalo nijednu optužbu protiv njega za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93.

U Budvi ubijen Ivan Šćepanović iz Kraljeva

28. januar 2011. | broj komentara 2

Ivan Šćepanović iz Kraljeva, rođak Budvanina Ivana Delića, kog pojedini mediji dovode u vezu s regionalnim podzemljem, ubijen sinoć u Budvi.

Sudija: Šešelj uspešno operisan

1. decembar 2010. | broj komentara 0

Medicinska intervencija kojoj je oktobra bio podvrgnut optuženi Vojislav Šešelj bila je uspešna, izvestili su lekari pretresno veća Tribunala u Hagu, rekao je danas predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti.

SRS: Pokušaj ubistva Tomislava Nikolića je izmišljen

12. novembar 2010. | broj komentara 0

Srpska radikalna stranka saopštila je danas da je iz Tužilaštva za organizovani kriminal dobila obaveštenje da njen lider Vojislav Šešelj nije osumnjičen u slučaju pretnji ubistvom predsedniku SNS-a Tomislavu Nikoliću.

Šešelj tužio Nikolića za klevetu (VIDEO)

22. jul 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podneo je privatnu krivičnu tužbu protiv lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, zbog klevete.

Dačić: Čuo sam se sa Šešeljem samo jednom

9. jul 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić negirao je danas da je sa Vojislavom Šešeljem dogovarao medijske napade na Srpsku naprednu stranku (SNS) i dodao da je sa liderom radikala kontaktirao samo jednom u proteklih godinu i po dana.

Nikolić: Hoće da me ubije zbog propasti SRS-a

1. jul 2010. | broj komentara 0

Informacije o naručenom atentatu na mene dobio sam sa najvišeg mesta u državi i ubeđen sam u to da ne smem to olako da prihvatim, izjavio je lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Dačić: MUP nije dao informacije o atentatu na Nikolića, već ih dobio

30. jun 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ni Ministarstvo unutrašnjih poslova ni Policija nisu dali nikakvu informaciju Blicu na osnove koje je mogao da objavi tekst u kom se navodi da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj naručio ubistvo

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.