emg home
RSS

Dačić: Čuo sam se sa Šešeljem samo jednom

09. jul 2010. | 15:56

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić negirao je danas da je sa Vojislavom Šešeljem dogovarao medijske napade na Srpsku naprednu stranku (SNS) i dodao da je sa liderom radikala kontaktirao samo jednom u proteklih godinu i po dana.Dačić je novinarima u Palati Srbija rekao da ne zna na koga misli funkcioner SNS Aleksandar Vučić i dodao da je sa Šešeljem razgovarao samo jednom pre nekoliko dana, u trenutku kada je obavljao intervju sa novinarom lista Press.

On je rekao da, ukoliko mu neko ne veruje, može da traži listinge Šešeljevih razgovora iz Haškog tribunala.

"Da sam hteo nešto da krijem sigurno ne bih razgovarao (sa Šešeljem) pred takvim novinarom kakav je Sveta Marjanović, jedan od urednika iz Preša, koji ne bi izdržao da ne objavi nešto tako spektakularno", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da nikoga ne deli po političkoj pripadnosti, već je komunikacija sa svima neophodna da bi se rešili problemi. Dodao je da je policija dobila obaveštenje da je bezbednost lidera SNS Tomislava Nikolića ugrožena i da će preduzeti sve mere da zaštiti svakoga kome je bezbednost ugrožena.

Direktor policije Milorad Veljović je rekao da će Komisija MUP, koja istražuje okolnosti nedavnog incidenta u kladionici u Zemunu u kojem je policija intervenisala, ispitati postupanje i policajaca koji su učestvovali ali i ostalih aktera tog događaja.

"Nećemo optuživati ni policiju ni ljude koji su učestvovali, već nam je interes da nađemo punu istinu i da sa njom izađemo u javnost", rekao je Veljović i dodao da MUP nema interesa da štiti bilo koga.

Govoreći o tvrdnjama nekih medija da policija ispituje navodne pretnje sudijama u slučaju suđenja Andriji Draškoviću, Veljović je rekao da policija nije dobila nikakav zahtev na tu temu i da se time ne bavi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>