emg home
RSS

Nikolić: Hoće da me ubije zbog propasti SRS-a

01. jul 2010. | 08:30

Izvor: Blic

Informacije o naručenom atentatu na mene dobio sam sa najvišeg mesta u državi i ubeđen sam u to da ne smem to olako da prihvatim, izjavio je lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić.

"Problem je za porodicu. Znam da se osećaju nelagodno i teško mi je zbog toga. Oba moja sina imaju decu i nije svejedno kad imate posla s monstrumom, na koga će on da se obruši", rekao je Nikolić za
Blic.

Nikolić je rekao da ne sumnja u to da je naredba stigla iz Haga, od lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, i naveo da ne zna šta se događa s čovekom kog nije video u normalnom stanju godinama.

Na pitanje zašto misli da je Šešelj naručio atentat, Nikolić, nekad zamenik predsednika SRS-a, rekao je da misli da je u toku njegov pokušaj da odgovornost za sunovrat stranke skine sa sebe. 

Politika: Plan o atentatu aktuelan

Politika danas piše da je informacija o planu za atentat na Nikolića potekla iz pisma nedavno uhapšenog pripadnika Zemunskog klana Miloša Simovića, koji je, kako je rekao izvor lista, upozorio tužiteljku Zagorku Dolovac da Luka Bojović sa svojom kriminalnom grupom po naredbi Šešelja planira atentat na Nikolića.

"Prema onom što je napisao Simović, plan o atentatu je aktuelan. On u pismu tvrdi da je ubistvo Nikolića organizovao Luka Bojović sa svojom ekipom, po naredjenju Šešelja. Simović tvrdi da je znao za zaveru o ubistvu Nikolića, ali da nije trebalo da bude direktan počinilac atentata", tvrdi izvor llista.

Kako se navodi, izvor tvrdi i da se od tog plana, prema navodima Simovića, nije odustalo ni posle njegovog hapšenja.

"Pismo sadrži petnaestak rečenica, ali Simović za sada ne otkriva detalje o tome kako je i kome Šešelj iz pritvora u Hagu preneo takvu poruku, niti detalje o tome kako je planirano da atentat bude izveden, kao ni sumu novca koja je možda ponuđena atentatorima", rekao je izvor Politike.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
 • Uhapšeni direktori Železnica Srbije zbog zloupotrebe

  16. sep 2010.

  Emg.rs

 • File: Rezolucija u UN za Srbiju korak napred ka EU

  16. sep 2010.

  Beta

 • Danas Memorandum o pravosudnoj saradnji Srbije i Španije

  16. sep 2010.

  Madrid, Beta

 • Stejt department: Viša kazna bila bi prikladnija

  16. sep 2010.

  Vašington, Beta