emg home
RSS

Arhiva vesti

Vučić: SNS dobio informaciju o pripremi atentata na Nikolića

29. jun 2010. | 14:04 15:52

Izvor: Emg.rs, Beta

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da su toj stranci državne službe u petak dostavile prve informacije o tome da se na lidera SNS-a Tomislava Nikolića priprema atentat.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da su zbog toga na mitingu opozicije koji je sinoć održan u Kruševcu bile sprovedene znatno više mere bezbednosti nego što je to uobičajeno.

On je rekao da je SNS dobio znatno više informacija nego što je to u medijima objavljeno, ali da poštuje dogovor s nadležnim bezbednosnim službama i da ih neće dostavljati javnosti. "Mi smo malo više upućeni u ono što državni organi rade nego novinari, ali ne bih govorio o tome", rekao je Vučić upitan da li SNS raspolaže nekom informacijom zašto bi neko želeo da ubije Nikolića.

Prema njegovim rečima, rukovodstvo SNS-a bilo je upućeno i u vrstu naoružanja kojim je trebalo da bude obavljen atentat, a zbog tih pretnji stranka je organizovala sopstveno obezbeđenje tokom mitinga. "Obezbeđenje je dobro radilo svoj posao, ali ono nije dovoljno da vas zaštiti od nečeg što je ozbiljnije. Ako je reč o tim imenima, kao što smo mi dobili informaciju od nadležnih državnih organa, to što ćete imati dva momka pored sebe ne znači ništa", rekao je Vučić.

Vučić nije želeo da odgovori da li je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u stanju da naruči ubistvo Nikolića, a nije želeo da kaže ni da li je Šešelj imao kontakte sa Zemunskim klanom dok je on bio u stranci i kako je mogao da ostvari kontakt iz pritvora Haškog tribunala.

Prema njegovim rečima, SNS je zadovoljan radom nadležnih državnih organa, a kako je precizirao, u ovom slučaju to je Savet za nacionalnu bezbednost.

Tomislav Nikolić je za TV Fox rekao da je informaciju o atentatu specijalnom tužiocu dao uhapšeni član Zemunskog klana Miloš Simović. Simović je tužiocu rekao i ko je naručio atentat i ime atentatora,
rekao je Nikolić.

Dnevna štampa objavila je danas da je lider radikala Vojislav Šešelj iz pritvora Haškog tribunala naručio ubistvo Tomislava Nikolića i da je taj atentat trebalo da organizuje Luka Bojović.

   

Vukadinović: BIA ima informaciju o ugroženosti Nikolića

BIA ima informaciju da je ugrožena bezbednost Tomislava Nikolića i to se trenutno proverava, izjavio je danas direktor BIA Saša Vukadinović.

"Dobili smo tu informaciju od jednog državnog organa i sada je proveravamo", rekao je Vukadinović na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost, odgovarajući na pitanje poslanice Srpske radikalne stranke Nataše Jovanović o pisanju medija da je Šešelj naručio ubistvo Nikolića.

Na ponovno pitanje poslanice radikala da li može da potvrdi informaciju ko je naručio atentat na Nikolića, direktor BIA je rekao da to ne može da uradi i da je u toku provera da li je ta informacija o ugroženosti tačna.

Vukadinović je rekao da BIA tu informaciju nije dobila od MUP-a, ali nije naveo od kog državnog organa je stigla takva informacija.

   

Radikali tuže Blic

Srpska radikalna stranka će podneti krivičnu prijavu protiv dnevnog lista Blic za širenje lažnih vesti zbog objavljivanja teksta u današnjem broju, u kom se navodi da je predsednik te stranke Vojislav Šešelj naredio likvidaciju lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, kazao je danas u Skupštini Dragan Todorović, potpredsednik SRS-a.

Todorović je novinarima kazao i da je SRS uputio zahtev MUP-u i Bezbedonosno-informativnoj agenciji da utvrdi tačnost takvih navoda.

Kako piše današnji Blic, juče su srpske službe bezbednosti otkrile da je Šešelj naredio Luki Bojoviću likvidaciju lidera SNS-a i svog glavnog političkog protivnika Tomislava Nikolića. Zbog tog saznanja, piše u Blicu, policijsko obezbeđenje angažovano na jučerašnjem mitingu opozicije u Kruševcu podignuto je na najviši nivo.

“Takvo nešto je toliko besmisleno da ne zaslužuje ni komentar. Šešelj je 24 sata pod prismotrom i takvo nešto je nemoguće”, kazao je Todorović u Skupštini.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • Dragutinović: Dogodine povišice u januaru, aprilu i oktobru

    31. avg 2010.

    Emg.rs

  • Sutra ističe rok da funkcioneri prijave sve funkcije

    31. avg 2010.

    Beta