emg home

RSS

Raiffeisen International i RZB duplo uvećali profit

31. avgust 2010. | 16:08

Izvor: Emg.rs

Raiffeisen International i Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB) grupacija uvećali su svoje polugodišnje profite više nego dvostruko, tako da profit Raiffaisen Internationala u prvih šest meseci ove godine iznosi 171 milion evra naspram prošlogodišnjih 78 miliona. Profit RZB grupacije povećan za 139 odsto, odnosno na 402 miliona, u odnosu na 168 miliona evra u prvih šest meseci prošle godine, saopšteno je iz te bankarske grupacije.“Planovi spajanja u Raiffeisen Bank International u potpunosti idu svojim tokom.  Odobrenje za spajanje dato na godišnjoj skupštini RZB-a i Raiffeisen International početkom jula predstavlja poslednji interni korak u procesu pripajanja. U trećem kvartalu, spajanje će biti podneto za upis u privredni registar, dok se očekuje da će realizacija upisa spajanja i upisa Raiffeisen Bank International u privredni registar biti izvršena u četvrtom kvartalu, sa retroaktivnim važenjem od 1. januara 2010. godine”, navedeno je u saopštenju.

"Uz razvoj pozitivnih rezultata u prvoj polovini godine, učinili smo odlučne korake u realizaciji spajanja koje će kao rezultat imati Raiffeisen bank international - RBI, izjavio je predsednik Raiffeisen internationala i nominovani predsednik RBI Herbert Štepic.

RZB je centralna institucija austrijske Raiffeisen bankarske grupacije, najveće bankarske grupacije u zemlji. Vodeća je korporativna i investiciona banka u Austriji, a svojim matičnim tržištem smatra i region centralne i istočne Evrope.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Banke, Profit

Kompanije: Raiffeisen banka


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi