emg home
RSS

Od 1. oktobra lakše prijavljivanje zaposlenih

16. septembar 2010. | 10:24

Izvor: Beta

Poslodavci će od 1. oktobra zaposlene prijavljivati uz jednostavniju proceduru, popunjavanjem jednog umesto dosadašnja tri obrasca, najavila je danas direktorka Centralnog registra osiguranika Milica Danilović.

Danilović je podsetila da poslodavci sada moraju da popunjavaju tri prijave na tri zsaltera - u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zavodu za zdravstveno osiguranje i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Od prvog oktobra procedura ce biti jednsotavnija, brža i jeftinija.

"Poslodavci će moći da odaberu da li će prijave podneti na šalteru neke od filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ili Zavoda za zdravstveno osiguranje. Kojoj god službi da podnesu obrazac podaci će biti prosleđeni ostalim službama obaveznog osiguranja", navela je direktorka Centralnog registra osiguranika.

Ona je ukazala i da bi uspostavljanje jednošalterskog sistema u obaveznom socijalnom osiguranju trebalo da na godisnjem nivou privredi donese uštedu veću od 14 miliona evra.

Prema rečima Milice Danilović, da bi zaposleni mogli da mesečno proveravaju da li im i po kojoj osnovici poslodavci uplaćuju doprinose moraju da se izmene obrasci poreskih prijava, kao i da se sluzba Poreske uprave i poslodavci tehnički pripreme za to.

"Očekujem da će provera uplate doprinosa na mesečnom nivou biti moguća krajem 2011. ili početkom 2012. godine", navela je direktorka Centralnog registra osiguranika.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Administrativne procedure, Prijavljivanje zaposlenih

Ličnosti: Milica Danilović

Institucije: Zavod za zdravstveno osiguranje, Centralni registar osiguranika


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi