emg home
RSS

Uskoro pokretanje proizvodnje u fabrici čarapa Udarnik

09. februar 2011. | 15:23

Izvor: Beta

Grad: Zrenjanin

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je posle dugo vremena nađeno rešenje za Fabriku čarapa "Udarnik" iz Zrenjanina i da će uskoro doći strateški patrtner da pokrene proizvodnju."Znamo da je Udarnik u stečaju, međutim, imamo interesovanje ozbiljnog investitora i očekujem da od marta ove godine proizvodnja u fabrici bude pokrenuta", rekao je on novinarima.

Prema rečima Dinkića, planirano je da investitor obezbedi nove mašine i izvrši renoviranje fabrike, a očekuje se da u zrenjaninskom Udarniku u naredne tri godine bude zaposleno oko 500 radnika.

Dinkić nije želeo da precizira o kom investitoru je reč, ali prema saznanjima agencije Beta, novi vlasnik zrenjaninske fabrike čarapa najverovatnije će biti MTČ - Tvornica čarapa Čakovec (Hrvatska).

Stečaj u nekada uspešnoj zrenajninskoj fabrici čarapa "Udarnika" pokrenut je avgusta 2009. godine, fabrika je u većinskom vlasništvu države, pa je Agencija u nekoliko navrata nudila čaraparu na prodaju. Poslednji put novembra prošle godine, međutim, zainteresovanih kupaca nije bilo. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Tekstilna industrija

Ličnosti: Mlađan Dinkić

Kompanije: Udarnik


Unesite tekst komentara:

<<

14. mart - 20. mart 2011.

>>